0

düşünce özgürlüğü bir insanın hayata olan en önemli ve en güzel hakidir bu kişinin hakini kimse elinden almamali ama bazı yerler varki konuşmaları bile onların tutuklanip büyük bir zarar gormelerine neden olan bir çok halk ve bir çok ülke buna müsade etmiyor malesef .

0

düşünce özrgüğü demek bir kişinin her türlü düşünceye sahip olabileceği anlamına gelir her türlü dşünceyi paylaşabilir buna saygı duyulması gereken bir davranış olunması lazım düşüncelerle herkese hakaret düşüne bilir öldürme düşüne bilir sevmeme sevme düşüncelerine sahip olabilir buna saygı duyulmalıdır kendi düşüncelerimizle örtüşmeden ahlaki değerlerin altında düşünme tarzı olabilir zıtlaşılmamalı karşı verilmemelidir sadece saygı duyulmalıdır ama düşünce özrgülüğü kadar bu düşüncelerini hayata geçirecek anlanları içermiyor insan herşeyi düşüne bilir ama bu düşüncelerini uygulayamaz beni öldürme düşüncesine sahip olabilir ama uygulayamaz düşüncesine saygı gösteririm ama eylemine karşılık verebilirim bana küfür düşünebilir ama uygulayamaz karşılık veririm yani insan herşeyi kafasında geçirip düşüne bilir ama uygulayamaz uygulasa bile zorlukları yasaları ve karşı çıkışları görürü ama düşüncelerine kimse karışamaz

1

bizim ülkemiz de kesinlikle düşünce özgürlüğü yok. çünkü bir kişi bile çıkıp diyemez ki ben fikrimi özgürce dile getirebiliyorum diyemez. bundan dolayı bizim ülkemiz de düşünce özgürlüğü yok. ne yazık ki. herkese kolay gelsin. bol kazançlar.

0

ülkemizde düşünce özgürlüğüne saygı duyulmadığına inanıyorum kişiler konuşurken aynı görüşte ise hiç bir sorun yok ama karşı görüşlü ise bir birleriyle kavga etmek kendi düşüncelerinin doğrulunu kanıtlamak için savaşıyorlar

0

düşünmenin bile özgür olup olmadığı tartışılıyorsa; ülkede bir çok şey yok demektir..
evet ben de bazı konularda "bunu yapmayın bari bu kadari da özgürlük değil" diyorum ancak saygı duyuyorum yine . kimseye zarar vermeye çalışmıyorum. . aslında ülkedeki en büyük sıkıntı birisi senin istediğin bir şeye karşı çıkıyorsa sen ona küfür ediyorsun halbuki o da onun ifade özgürlüğü. . kafalar çok karışık.. bu da ülkenin her gün bozulan ruh haliyle ilgili artarak devam ediyor .. umarim güzel turkiyem her anlamda hakettiği yerde olur halkimiz unuttuğu değerleri hatırlar. . böylece hem daha iyi insanlar oluruz hem de artık yapılan işler düşünceler daha az batar gözlere.

0

elbette hayır.düsunen insan istemiyorlar onlar gibi düşünen yani düşünemeyen insanları istiyorlar.bir üniversite rektörü ilkokul mezunu insan bizim için daha değerlidir dedi okumuşun şerrinden korkun dedi.peki kendisi profesör olmuş bir adam bunu neden söyler;yağcılık yalakalık yapmak için elbette.okuyan insan sorgular,düşünür,hakkını arar,örgütlenir çünkü.engisizyon dönemi gibi şu an herşey suç.üç maymunu oynayın diyorlar bize görmeyin,duymayın,konuşmayın diyorlar.inadına okuyun bilgilenin tek bir haber kaynağına bağlı kalmayın.düşünün ve üretin.

1

evet söz de böyle diyebiliriz ancak yaşadığımız bazı örnekler göz önüne alındığında gerçekleri görüyoruz. çok üzücü ama gerçekte, uygulamada asla ama asla var diyemeyiz. (herkesin bildiği bazı konularda yoğunlukla)

0

kısmen izin verildiğini düşünüyorum.yine de izin veriliyor.

0

ülkemiz ve özgürlük birbirin tam kız 2 kavram bence yaşama özgürlüğün var ona birşey diyemiyoruz ama giyinme gezme eş konusunda özgürlüğümüz fazlasıyla kısıtlı .

0

duyuyor millet daha ne kadar saygı duysun ki duyan duyuyor duymayan da duymuyor. kimse sevmek zorunda değil ama saygı duyuluyor ben hiç görmedim hatta hepsi çok seviyor bile iyyy.

0

ne demişler senin özgürlüğün bir başkasının rahatına tecavüz edene kadardır bu çerçeve içinde bakılırsa özgürüz

0

saygi duyuluyor bence. duyulmasa;sosyal medya da cumhurbaskanini elestirenler simdi icerdeydi.
destekcisi degilim kendisinin ana aon secimde 26 milyonun da sectigi insana saygi duymak zorundayiz. cumhurbaskanina olmasa bile o makama ve 26 milyona.. demokrasi bunu gerektirir. :d

0

hayır bence duyulmuyor insanlar farklı bi şeyi görmeye ve kabul etmiyo