0

anladığım kadarıyla size yapıyorlar bunu, kendinizi korumaya alın dualar en büyük yardımcı o kişi ailenizden ve kişilik problemi vs dolayısıyla yapıyorsa bunu, allah ıslah etsin siz de öyle dua edin ve allah ın ya halim esmasını okuyup üzerine üfleyebilirsiniz o an için, bildiğiniz ve felak nas surelerini okuyabilir, internetten bu konuda araştırıp yardım alabilirsiniz. dualar çok güçlüdür. dua deyip geçmeyin içten yapılan bir duanın gücü inanılmazdır. hasbunallah çekin, "hasbunallah nimel vekil, nimel mevla ve nimen nasir" "allah bana yeter, o ne güzel mevla ve ne güzel yardımcıdır"

yüce allah hz. ibrahim i ateşten kurtarmıştır bu dua ile en umutsuz anında sadece "hasbunallah" dediği için. haz. yunus u yine en karanlıklar içinde çaresiz anında balığın karnından kurtarmıştır içten bir yakarışla "la ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimin" dediği için çok önemli bir duadır sıkıntı anında ve çokça söylenmesi gereken, anlamı ise " allah ta başka hak ma bud yoktur, seni tenzih ederim, şüphesiz ki ben zalimlerden oldum."

anlamını düşünerek ve hissederek okuyun, direkt beni kurtar allahım demiyor, bambaşka bir sır ifadeyle istiyor, o yüzden de allah [cc] onun istediğini hemen veriyor. hz. peygamberimizin bütün dertlerden en olmayacak anlarda kurtaran dua diye müjdeleri var.

ayetel kürsi okuyun gün içinde 21 defa korktuğunuz şeylerden emin olmak için, ve kureyş suresini bir kişiden korunmak amaçlı 7 defa okuyun, korktuğunuz şeylerden emin olmak için 21 defa okuyun.

söylediklerimi dikkate alın ve yapın bunları. sonrasını allah bırakın o na güvenin yalnızca ona.

o kişi şiddet uygularken kimse görmüyor mu sanıyor, her şeyi gören bilen allah var, her anımızı kaydeden, ya bu dünyada ya ahirette hesabı sorulacaktır, biraz inancı varsa uyarın onu olur a belki, korkar, sizden çekinmesini istiyorsanız allah ın cebbar ismine sığının. 21 kez "ya cebbar" deyip allah a şikayet ve havale edebilirsiniz.

allah siz ve bütün siz gibi olanların yardımcısı olsun en umulmadık anda kurtarsın, o kişiyi de ıslah etsin.

bizler duacıyız.

0

çok mantıksız bir soru kendini sordugun sorunu yerine köy sen birine şiddet uygulayan saygı görürmüsüm