0

çok fazla bu konuda açıklayıcı bir metin olmadığından bugüne kadar süre gelmiş bir konu. bilinen en önemli konulardan biri ise şehzade mustafanın sancak beyi iken sakal bırakmasıdır ve hatta bu konuda uyarı almasıdır. osmanlıda tahta çıkmayan bir şehzade sakal bıramazdı, sakalı sadece sultanlar bırakabilidi. bugün basit gibi gözüken bu konu o dönem için eylemsel olmasa da bir isyan olarak algılanmıştır. bir diğer önemli konu ise görev yaptığı sancaklardır. osmanlı da sancakların önemi şehrin büyüklüğü, gücü gibi kavramlara göre değil başkente olan uzaklıkları belirlenirdi. şehzade mustafa ilk olarak saruhan sancakbeyliği yapmış, ardından amasya'ya en en son olarakta konyaya sancakbeyi olarak atanmıştır. her görev yeri öncekinden daha uzak noktaya olmuştur. ilk olarak merkeze en yakın olan saruhana daha sonra amasyaya ve en son olarak en uzak sancak merkezi olan konyaya. burada bugün bilmesekte bi sorun olduğu ve bu yüzden giderek merkezden uzaklaştırıldığı görülebilmektedir. zaten konyadan daha uzak bir sancak beyliği olmadığından orada yapacağınız bir eylemde gideceğiniz başka bir yerde yok. bu durumda şehzade mustafanın sonunu getirmiştir zaten.

0

haksız yere öldürülmüştür. hürremin işidir.

0

500 sene önce gerçekleşen bir olaydır. tarihte yazılanların doğruluğunu nasıl bilebiliriz bilmiyorum. ya herşey bilinen gibi değilse. sonuçta osmanlı'dan bahsediyoruz. kanuni sultan süleymen bence boşu boşuna oğlunu öldürmemiştir.

0

evet haksız yere öldürülfüğünü düşünüyorum. iftira, ihtiras ve hırsın kurbanı olmuştur şehzada mustafa.

0

tarihte anlatıldığı yazıldığı kadarıyla biliyoruz bence haklı yere öldürüldü ama bilmediklerimiz de olabilir her şey tarih de yazıldığı gibi olmayabiliyor her şey yazılmamış olabilir yada dogru yazılmamış olabilir