0

hatta kup kırıkları falan var . köroğlu diye biri yaşarmış zamanın birinde öyle derler. kara bir tepe var evi oradaymis.

0

bizim orada bir türbe vardır orada yaşadığı düşünülen bir evliyadan söz edilmektedir. evliyanın ismi mehmet dededir. mehmet dede tek başına yaşayan bir insandır ve mehmet dedenin yanına geyikler gelmektedir. geyikler mehmet dedenin geçim kaynağıdır ve onların sütüyle geçimini sağlamaktadır . geyikleri sagdiktan sonra geyikler tekrar gitmektedirler.mehmet dedenin etrafa dağılmış pek çok kardeşi vardır bunlar da başka şehirlerde bulunarak orada evliya olarak bulunmuşlardır. bizim koyun adina eskiden seyhderdiyar denmektedir. oraya pek çok kişi ziyarete gelmektedir ve orada yatan insanların iyileştiği söylenir hatta bizim bir akrabamiz konusamiyordu orada birkaç saat uyudu ve ardından kızda bir düzelme oldu. birde bildiğim bu efsaneye göre bizim orda karataş duy bu köy var orda delik bir sağ ve odalar bulunmaktadır hatta küp

0

kız kulesi efsanesi herkesin bildiği ancak bunun için birçok efsane türediği. efsaneye göre sultanın çocuğu olmuş ve bu kız çocuğunu görmeye gelen yaşlı bir kadın bu kızın 18 yaşına geldiğinde öleceğini söylemiş. endişelenen sultan kızı için denizin içerisinde herşeyden uzak bir kule yaptırmış. tüm ihtiyaçları dışarıdan sağlanıyormuş. bir gün sepetin içerisinde bir yılan da kuleye girmiş ve kızı zehriyle öldürmüş. küçükken dinlemiştim. bu şekilde hatırlıyorum ancak bununla anladığımız bence ne kadar kaçarsak kaçalım kaderden kaçamıyoruz.

0

mecnun leyla icin yollara düşmüş, daglari aşmış. her zorluğa gögüs germis. kral leyla yi gördüğü zaman sen bu kiz icin mi bu kadar zorluk cektin demis. leyla cok çirkinmis cunku. ama mecnun cevabı yapistirmis. sen ona bir de benim gozumden bak.