0

osmanlı devletinin ilk kurulduğu dönemlerden itibaren anadoluda türk birliğinin kurulması amaç edinilmiştir. çünü osmanoğullarının asıl hedefi balkanlara açılmak ve özellikle istanbul'u fethetmek olmuştur. ancak ne zaman bu yöne sefere çıksalar diğer anadolu türk beyliklerinin saldırılarına maruz kalmışlardır. hatta bazen beylikler osmnoğullarina karşı bizans'la işbirliği yapmıştır. bu durumdan da en çok zarar göre anadolu'da yaşayan türk halkı olmuştur.

ilk defa osman bey türk birliğini kurmak için diğer beyliklerle savaşarak fetihte bulunmuştur. oğlu murat hüdavendigar da aynı amacı gütmüşse de bunu siyasi ilişkileri arttırarak yapmaya çalışmıştır. bazı beyliklerden toprak satın almıştır mesela... oğlu bayezıd'ı germiyanoğulları beyinin kızıyla evlendirmiş ve çeyiz olarak verilen kütahya ve çevresi ile topraklarını genişletmiştir.

yıldırım bayezıd padişah olduğunda daha sert bir siyaset izlemiş, beyliklerle savaşmış ve kazanarak anadolu türk birliğini sağlamıştır. yani anadolu türk birliğini kuran padişah yıldırım bayezıd'tır.

0

osmanlı imparatorluğunda "anadolu türk birliği" 'ni ilk defa 1.bayezid sağlamıştır.

1

osmanlı imparatorluğunda türk birligi ilk olarak 1. murat padişahın oğlu olan beyazıt tarafından sağlanmıştır.