0

sosyal medya insanlar arasında rekabete arttırdı .insanlar birbirleriyle resmen bir yarış haline girdiler. mesela bir akım olduğunda herkes o akımı yapmaya çalışıyor ve birbirleriyle yarışıyor. bu yüzden zamanlarının çoğunu bu tarz boş şeylerle harcıyorlar. aslında sosyal medyada bu tarz şeylere zaman harcamak yerine daha faydalı işler yapabilirler. en azından kendilerini geliştirmeye yönelik aktivitelere katılabilirler. ve sosyal medyada iyi niyetli insanlar olduğu kadar bir o kadar da art niyetli insanlar var ve sosyal medya aracılığı ile bize ve kişiliğimize zarar verebiliyorlar. mesela daha olgun düşünemeyen gençlerimizin akıllarına girip onları kötü yola sürükleye biliyorlar ve akıllarını çelip onları kandırabiliyorlar. mesela sosyal medyanın insanlara verdiği en büyük zarar olarak şunu örnek verebilirim. geçtiğimiz günlerde hande erçel annesini kaybetmişti ve annesi sosyal medyada kızına yapılan kötü yorumlar yüzünden hastalığı ile mücadele ederken bir de bu kötü yorumlarla mücadele etme durumunda kalmıştı ve kadın o psikolojinin içinde bir de sosyal medyadaki kötü niyetli insanlarla uğraşmıştı. ve sonunda dayanamayarak isyan etmişti sosyal medya aracılığıyla. insanlar hastanelerde canları ile uğraşıyor ne kadar kötü yorumlar yapıyorsunuz bir durun artık şeklinde bir yazı yazmıştı .ve aradan çok zaman geçmeden vefat etmişti.a, bilmiyorum şu anda o kötü yorumlar yapanlar mutlular mı ama bir anneyi hastalığıyla savaşırken bir de bu şekilde kızına kötü yorum yaparak üzdüler. görüldüğü gibi psikolojik olarak hastalığı ile savaşan bir insanı bile bu şekilde etkiledi. insanlar mutsuz dahi olsalar sosyal medyada mutlu gibi görünmeye çalışıyorlar.peki ne için hiçbir şey .kime bu oyunculuklar değer mi bilmiyorum ama daha bunun gibi sosyal medyanın birçok zararı var ve ben hiçbir şekilde sosyal medyayı kullanmak dahi istemiyorum. çünkü sosyal medyada geçireceğim bir dakika bile bana çok büyük bir zaman kaybı olarak geliyor.

0

sosyal medya araçları insanları birbirinden uzaklaştıran araçlardır aynı zamanda. aynı masada oturup yemek yerken bile yanımızdaki insanla iletişimi kesiyoruz. sosyal medya çeşitli rahatsızlıklara da sebep olur. örneğin sosyal medya araçları telefon bilgisayar gibi araçlar aşırı radyasyon yayarak insana farklı bir hastalık yükleyebilir. kanser etme riski yüksektir. cihazlar teknolojik olduğu için radyasyonu aşırı yayar. radyosyon sonunda insanlar çeşitli rahatsızlıklar geçirir. hamile insanların kesinlikle uzak durması gerekir. bunun dışında erkeklerde sperm sayısı azalır. ve çocuk yapma durumları düşer. bunun dışında sosyal medya bir tür bağımlılık yapar. uyuşturucu sigara gibi kötü alışkanlıklar gibi bu da bağımlılık yapar. bağımlılık neye yada kime olursa olsun kötü bir şeydir. bu konuda tedavi olan insanlar bile var. kumar gibi hayatınız mahvolabiir. günde 15 16 saat telefon bilgisayar başında zaman geçirenler var. bu durum içler acısıdır.

0

sosyal medya kullanmak gerçekten çok büyük bir zarar verdiğini düşünüyorum.özellikle şu zamanda genel olarak bütün insanlar sosyal medyayı kullanan kişiler olduğunu biliyorum.daha çok eski zamanlardan sosyal medya denen birşey yokken daha rahat şekilde muhabbet etme çabaları vardı.ama şu anda günümüzde kimsenin elinden telefon düşmüyor ve gerçekten sürekli sosyal medyada dolanıyorlar. bence biraz olsun sosyal medyadan uzaklaşmak gerektiğini düşünüyorum. ama bunun için de belli başlı önlemler almamız lazım diye düşünüyorum. biraz olsun uzaklaşırsa eski zamanlara kadar daha çok dönmemiz anlamına geliyor.