0

türkiye basketbol ligi şampiyonluğu için anadolu efes ve fenerbahçe beko takımının finalist olarak kalacağını düşündüğüm play-off eşleşmeleri, farklı farklı basketbol şehrinde oynandığı zaman çok hoş oluyor seyir zevki adına.avrupa liglerinde ispanya'dan sonra ki en çekişmeli ve en sert geçen bir lig mücadelesi olarak türkiye basketbol ligini gösterebilirim, basketbol ili olarak bir çok şeyi var ve basketbola olan ilgi de giderek artacaktır çünkü anadolu efes fenerbahçe darüşşafaka gibi euroleague'de mücadele veren bir ligde oynamak cidden büyük bir çekişme ve zorluğa dönüyor.

0

eski zamanlarda gerçekten çok büyük bir başarılı bir milli takımımız vardı. özellikle aklıma geldiği kadarıyla kerem tunçeri, hidayet türkoğlu gibi oyuncuların olduğu zamanlar gerçekten milli takımımız büyük başarılar elde etmişti. bildiğim kadarıyla hatırlaya bileceğim amerika ile dünya kupası finalinde karşılaşmıştık.tabii ki amerika'ya kafa tutmak biraz zordur çünkü amerika gerçekten basketbolda çok ünlü oyuncuları olan ve dünyada 1. sırada gelen oyuncuları mevcut.bu yüzden onlara kaybetsek bile benim için türkiye'ye gerçekten birinci olmuş gibi düşünüyorum.çünkü oraya gelinceye kadar pek fazla grup maçlarında olsun gruptan çıktıktan sonra olsun büyük performans sergiledikleri ve buna rağmen buralara kadar gelmeleri büyük bir başarıydı.ama şu anda yetenekli oyuncularımızın çoğu basketbolu bıraktı ve antrenörlük ya da basketbolun belli alanlarında görev yaptıklarını biliyoruz. tabii ki bu da zamanla genç oyuncularımızın yetenekli hale gelebileceğini gösteriyor. ama bu da tabii ki zaman alabilecek bir şey çünkü şu anda görebiliyoruz ki hazırlık maçlarına türkiye'nin oynadığı takımlar ve hatta türkiye'nin oynayış tarzı pek fazla hoşuma gitmedi ve hazırlık maçlarına dahi yenildik. tabii ki bunlar pek fazla önemsenecek maçlar olmadığını biliyoruz adı üstünde hazırlık maçı oyuncuların performansları olsun vesaire onları denemek için eksiklerini görmek için yapılmış bir hazırlık maçı bunlar.inşallah gerçek maçlarda böyle olmayacaklarını düşünüyorum ve büyük bir başarı ile türkiye'ye dönerler ve bu türk taraftarlarını sevindirecek güzel bir haber ile gündeme gelirler. bunu yapmak genç oyuncularımızın elinde ve teknik adamımız engin atamana bağlı her şey.engin ataman oyuncularının güzel bir şekilde yönetirse bence bu işte olur gibime geliyor. diğer takımlara kafa tutmak aslında hiç de zor bir şey olmadığını görebiliriz. illaki onlarında büyük oyuncuları vardır ama bizim de yetenekli oyuncularımızın olduğunu ve bunların biraz daha üst kademelere doğru çıkarak yaptıkları performans maç kazandırabilir.

0

türkiye basketbol takımı çok başarılı işler yapıyor gerçekten

0

basketbol ile ilgilenen nesil görememekteyiz malesef.

0

türkiye basketbol hakkında gerçekten pek fazla sevdiğim birlik olduğunu düşünmüyorum. çünkü büyük bir maddi destek sessizlik var takımların başlarında açıkçası.bunun için daha çok katkı verilmesi lazım ve taraftarların maçlara gitme imkanları sağlanması lazım diye düşünüyorum.avrupa'daki takımlarının renklerle ve takımlarla karşılaştırdığımız zaman aynı seviyede olmadığını düşünüyorum. bunun içinde genellik ve taraftarlarımızın ve takımdaki teknik adamlarımızın büyük destekleri lazım. yavaş yavaş gelişebilecek lerini tahmin ediyorum türk basketbol ligi'ni.