0

mutsuz bir insana iyi gelecek en iyi sey degisiklik ve yeni insanlar ve kisilerle sohbet etmesidir. insan bis durdukca yeni seyler dusunur ve kendini daha com uzer ama yeni bise yaptiginda onu anlamdirmaktan uzuldugu seyi unutur gider

0

valla şahsen mutsuzken ben bana iyi gelecek şeyler yapmaya çalışıyorum. ne bileyim işte sevdiğim yemekleri hazırlıyorum. sonra sevdiğim hareketli ruhuma iyi gelen müzikler dinliyorum. çok sevdiğim arkadaşlarımla buluşup sinemaya ya da canlı müziğe falan gidiyoruz. hatta öyle bir canlı müzik ki oynuyoruz bile. düğün ortamı kuruyoruz resmen. insan mutsuzken kendine iyi gelecek şeylere yönelmeli. sevdiği sevebileceği şeylere yönelmeli bence.

0

mutsuz insana yürüyüş ve temiz hava iyi gelebilir. özellikle doğa yürüyüşleri yeşillik çayır çimen veya deniz bunlar insana iyi gelir. kendi bulunduğunuz ortamdan uzaklaşmak başka şehir veya başka bölgeye gitmek dolaşamaz gezmek yeni yerler keşfetmek de insana iyi gelir insanın ruhu dinlenir. kendimizi daha iyi hissetmemize yarar. sosyal ortamlar çeşitli kursalara gitmek kendimizi geliştirmek kitap okumak çeşitli aktivitelere katılmak yeni insanlarla tanışmak da size iyi gelecektir. gülümsemek pozitif hissetmek dışarı çıkmak nefes almak gezmek dolaşmak sohpet etmek iletişim kurmak hayvanları sevmek de yine size iyi gelecek yöntemler arasındadır bencede eyin inanın pişman olmazsınız. bunun yanında aynı şeylerden uzaklaşarak farklı şeyler yapmak da size iyi gelecektir.

0

mutsuz insana oncelikle ozguveni tekrar kazandirilmali. kimse durduk yere mutsuz olmaz ya da mutsuz dogmaz. mutsuzlugunun sebebi neyse buna kokunden bir cozum bulmali oncelikle o sorunu cozmeli. daha sonra ise mutlu olabilecegi cevre edinmeli ve mutlu edecek aktiveteler yapmalidir kisi.

0

doğa gezisi,sosyal ortamlarda katılımını artırmak

0

çikolata ve kahve benim tahminimce

1

insanın kendisini zaman zaman mutsuz hissetmesi normaldir. ama bu kalıcı hale gelmişse depresyona dönüşmüş demektir ve artık çözüm bulunması gereken bir problem, hastalık vardır.

tedavi gerekir. belki ilaç tedavisi de uygulayabilir uzman doktor. vücudun, özellikle beynin kimyası bozulmuş olduğu için ilaç gerekli, hatta şart olabilir.

bana göre en iyi tedavi spordır. her ne kadar depresyondaki kişi için spor yapmak, hatta spora başlamak çok zorsa da başarılırsa en hızlı çözümdür.

0

çikolata hoşgörü tatlı sözler anlayış sevildiğini ve değerli olduğunu hissettirme mutlu olmayı hak ettiğini gösterme ve istekleri doğrultusunda mutlu olmasinin birileri icin önemli olduğunu gösterme.