0

bir insan ne öğrendiyse etrafındakilerden öğrenmiştir. kızlar için de etraftaki bu kişilerin en önemlisi annesidir. bir kızın annesi düzgün işe yararsa kızı da öyle olur. o yüzden evlenilecek bir kızla konuşurken annesinin davranışlarını da gözlemlemek gerekir. eğer annesi insansa kızını da insan gibi yetiştirmiştir. iyi kız anasına bakarak anlaşılır.

0

bir kızı alacaksan önce anasına bakacaksın.cünkü yetistiren kisi odur.kisi annesine ve babasına benzer.anası ona ögretır ıyı ve kötüyü yemek yapmayı vs.ondan dolayı anasına bak kızını al derler.ana eger iyiyse genelde kızıda iyi olur cunku kisi anasına ceker.ha yok anası kötü iste yüksek ihtimal kiside kötü olur.

0

anası neyse kızı da o'dur anlamındadir genelde de güzellikle ilgili kullanılır.

0

bir kızı en iyi yetiştiren annedir. anne bkızını yetiştirirken kendisinde hangi huylar varsa onları kızına da aşılamaya çalışır. onun için anasına bak kızını al derler.

0

daha çok güzellik anlamında kullanırız bunu annenin güzelliğinin kızına da geçmiş olmasını bu sözle ifade ederiz.

1

anasına bak kızını al çok eski bir deyim.. annenin kişiliği, yeteneği, karakterinin de onun büyüttüğü evladına yansıması olarak düşünüldüğünde.. en güzel tanımlanma şekli.. şimdilerde bakıyorum... burada cevap verenlerin bazıları acaba çocuklarına ne derece örnek olabilecek annelerdir merak da ediyorum.. kolaya ezbere hayatın bedavasına alışmak, seni ayna gibi gören evladın da aynı yetişecek.. o çocukta ileride annesinin aynısı olarak hayatın içinde yer alacak.

0

anasına bak kızını al sözü anası kızını nasıl yetiştirmişse kızı da öyle olur.o denli yetişir manasına gelmektedir.

0

aslında kişilere göre farklı anlamlar içerebilir. bazen annesinin güzelliğinin kızına yansıdığını belirtmek için, bazen ise annesinin hamaratlarının kızına yansıdığını belirtmek için kullanılan bir sözdür. anasına bak kızını al.

0

anası hamaratli ki , kizida hamarat , anası güzel ki kızı da güzel hani onun için böyle kullanırlar ben kötü birşey olduğunu düşünüyorum. ve kötü değil annesi gibi demek istiyor. hem hamarat, hemde güzel. gibi düşün.

0

anne yaşlandığında da güzelliğini koruyorsa kızı da aynı şekilde yaşlılığında güzel olacağı düşünülür. bu yüzden anaaına bak kızını al lafı söylenmiştir.

0

güzelliklerden bahsediliyor begendiği kzın annesinin de güzel olduğu vurgulanıyor kızın güzelliğini annesinden aldığı da söylene bilir

0

sonuçta o kızı o anne yetiştirdi. annesine genetik olarak da benzer. güzelliğini annesinden becerisini de annesinden alır. anasına bakarak kızı hakkında yorum yapabilirsiniz demektir efendim. ama çoğu zaman tutmaz:)

0

anasına bak kızını al demek anasına huyu neyse onunda odur