1

kedi uzanamadıği şeyler pia dermiş sözünden ne anlıyoruz açıklayayım. ilk önce bizim olmayan bir şeylere heves etmemizden kaynaklı bir sözdür yani şöyle şimdi biz yolda giderken bir araba görüyoruz ve diyoruz ki ya bu arada hiç de iyi değil veya hız yapmıyor şöyle böyle arabayı kötülüyoruz ama bizim de altımız da herhangi gibi bir araba da yok. ve öğle bir arabamız olsa hava da kırk takmayacağız hah işte tam böyle bir durum da işte kedi ulaşamadığı ciğere pis derler cümlesini söylerler. bu söz de bize gelmiş olur. benim bildiğim bu kadar. yanlışım varsa affola. hadin kolay gelsin.

0

kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş, doğrusu budur. isteyip alamadığımız, yapamadığımız, ulaşamadığımız, her ne olursa olsun sonunda aslında iyi olmadığını savunup kötülemektir.

0

bundan anlasılan sudur ki bir insan atıyorum bir seyi istiyor.ve bu istedigi seye uzanamıyor alamıyor bunu basaramıyor.bu sebebten dolayıda bu alamadıgı seye pis cekıyor aman istemıyorum zaten gıbısınden.halbuki alamadıgı icin bunu yapıyor.iste bu sözün acılımıda budur.bu yuzden kedi alamadıgı cıgere mundar dermıs sözü olusmustur.