0

tabii ki de cam şişe her zaman pet şişeye göre daha sağlıklı. plastik yani pet şişeler kanser yaptığını duymuştum ben . o yüzden cam şişeler her zaman pet şişelerden daha sağlıklıdır. zaten şu anda günümüzde de plastikler çevreden tamamen kaldırılmaya çalışılıyor. poşetlerin paralı olması ile başlandı bu işe. geçen müge anlı'nın programını izliyordum. ve müge anlı orada bir şey söyledi gerçekten ben de çok etkilendim. dedi ki yıllar önce fransa'nın 2020'de plastik kullanımını ülkemizden tamamen bitireceğiz açıklamasını duymuştum. ve plastik üreten ülkenin zaten fransa olduğunu ürettikleri bir şeyi kullanmadıkları na göre gerçekten sağlıksız olduğunu düşündüğünü söyledi. hatta fransa'nın bu söyleminden sonra evdeki bütün plastikleri toplayıp attığını ifade etti. o yüzden poşetler paralı olunca da çok mutlu olduğunu dile getirdi. tabii ki gönül isterdi ki poşetler paralı olmak yerine tamamen piyasadan kaldırılsın ve yerine alternatif bir şeyler üretilsin. o yüzden müge anlı gerçekten bence orada doğru konuştu plastikler demek ki gerçekten insan sağlığına ne kadar zararlı ki plastiği üreten ülke bile kendi ülkesinde kullanımını bitirmek istiyor. bütün bu söylediklerime ek olarak şöyle düşünüyorum genel olarak plastik bu kadar zararlı ise tabii ki de cam şişeyi tercih ederim. zaten duyduğuma göre plastiği çok uzun süre değil hatta birden fazla kez kullanmak bile çok büyük zararlıymış. o yüzden plastik şişelerde içilse bile hemen kullanılıp atılmalı bence.

0

zararları bilindiği halde pet şişe diyecek kimse yoktur herhalde. tabiki cam şişe tercih ederim.

0

cam sise daha sagliklidir fakat kullanim kolayligi acisindan maalesef pet sise kullaniyoruz

0

cam şişe daha sağlıklı olduğu için cam şişeyi tercih ediyorum,geri dönüşümde cam şişeler daha çok kullanılsın lütfen.

0

cam şişe kesinlikle sağlıklı ama maalesef evlerimize suyu damacana ile getirttiğimiz için kullanmak zorunda kalıyoruz.

0

cam şişe pet şişeye nazaran daha sağlıklı.

1

sağlık açısından cam şişenin tercih edilmesi gerekir. pet şişeler bence çevre kirliliğindeki bu trajide baş roldür. bir de insanların bunları yerlere, denizlere, ormanlara bıraktıklarını düşününce ekolojik dünyamıza nasıl zarar verdiklerinin bilincinde olmayan bu insan sürüsüne olan öfken gittikçe artıyor.

0

cam şişe sini tercih ederim. daha sağlıklı pet şişeler iki gün sonra kokuyor. bence en güzeli cam şişeleri diyebilirm. benim oğlumun biberini bile cam şişeden daha sağlıklı temizlemesi de daha kolay.

0

pet şişeler doğada kaybolması uzun yıllar alır. uzun yıllar aldığı için kötü birşry olduğunu anlayabiliyoruz. ben su alacağımda çoğu zaman cam şişeyi tercih ederim.

0

cam şişe her zaman çok daha iyidir ve içinde bulunan sıvı yada malzemeyi hem korur hem lezzet katar.örneğin cam şişedeki su ve ayran daha bir lezzetlidir ve damağa hitap eder.

0

cam şişeyi tercih ederim. çünkü cam şişe de pet şişedeki gibi kanserojen madde bulunmuyor diye duymuştum.

0

cam şişe olarak sadece sodayı içiyorum. su ve diğer içecekler genelde pet şişede satılıyor malesef

0

cam sise pet şişeye göre daha hijyenik ve daha sağlıklı kesinlikle

0

tabi ki cam şişe sağlık bakımından en iyisidir. petlerden uzak durun!

0

cam şişe yosun tutuyor ve bu yüzden sevmiyorum. pet şişe kullanıp atmaken iyisi bence.

0

sağlık yönünde cam şişe tabi kide cam şişe tercih edilir ama ülkemizde maddiyatı biraz daha yüksek olduğu için tercih edilmiyor

0

cam sise herzaman daha sagliklidir . pet sise kansarojen madde icerir.