0

evet hatirliyorum. hatirlamaz miyim. :d :d bie kere oyle kagit 1 tl kaybetmistim icime oturmustu resmen o para. o zaman tabi 13-14 yaşlarındaydım. o zamana gore de baya birşey alabiliyorsun o 1 tl ye. :d :d uzulmustum baya. o zamanlar tabi elimize her zaman apra gecmiyor filan :d

0

evet o zamanlar çok güzeldi. o kağıt 1 tl'nin verdiği mutluluk yoktu hiçbir şeyde. bakkallarda birsürü şey satın alabiliyorduk. çok güzeldi be...

0

evet hatırlıyorum ne zamanlardı be daha iyiydi sanki :)

0

evet ya hatırlıyorum ne zamanlardı o bir liraya neler alırdık neler.düğün konvoyunun önünü kesip alırdık o parayı kağıt para diye büyük miktar falan sanirdik ama ne çok şey alırdık o bir liraya .

0

hatırlamıyorum, sanırım sitedeki en genç kişi benim ;)

0

evet kağıt bir lira vardı ve hatta bol sıfırlı bir banknottu.

0

hatirlamaz miyim, hatirliuorum tabi... ☺

0

evet eskiden kağıt para vardı.. hatta para yeni para çıktıktan sonra ben biraz zor alışmıştım yani artık onları da unuttuk şimdi bunu alacağız bakalım gene paralar değişecek mi. :)

1

evet hatırlıyorum.. şimdi kolleksiyonerlerin gözdesidir kendileri..
kağıt 1 liraların olmamasının nedeni artık paranın bizde hiç bir zaman uzun süre değerini koruyamaması.. güncelliğini kısa sürede yitirebiliyor..
üretim maliyetleri de yükselince, kağıt paraların hızlı yıpranmasından dolayı madeni para basmak da akıllıca da.. yıllar içinde enflasyon karşısında diğer paralarda da aynı işlem olabilir.

0

evet o zamanlar çok küçüktüm ama herşey o zamanlar güzeldi. demir diğilde kagıt 1 liram olduğu zaman kendimi çok zengin hisserdim. :)