0

yeni nesil öğrencilerin birçoğu öğretmenlerine çok bağlı olarak ve öğretmeni sevdiği için de derslerine çok gayret gösterildiğini düşünüyorum çünkü eskiye göre şimdiki öğretmenler daha çok çocuklara yakın davranıyor ve onlarla daha çok ilgileniyor çok vakit geçiriyor bu nedenle çocuklarda öğretmenini çok seviyorlar ama bazı çocuklarda öğretmen tarafından ceza veriliyor tokat atılıyor ama o çocuklar çok haylazlık yaptığı zaman öğretmen olarak ceza olarak ya tokat atıyorlar ya da derste almıyor ama yine de bir eğitimci bir öğrenci hırpalamaması gerekir ben buna karşıyım ben de çocuklarım var okula gidiyor geç benim çocuklarım hiçbir zaman öğretmen tarafından şiddet görmedi ama eğer en ufak bir şiddet görse bile ben asla sessiz kalmam çünkü eğitimcinin görevi çocukları eğitmektir onları ceza vermek değil.

0

aslında eskisi gibi bizim nesil o kadar dövülmedi. bizleerden önceki nesil neredeye tekme tokat olacak şekilde hırpalanırmış. benim dönemimde biz yine ucuz atlatmışız. sadece sıra dayağı vardı. o da hoca bir cetvelle vururdu o kadar. ama o zaman bize hep öğretmene saygı duy diye döylenirdi. şimdikilerde öyle birşey yok malesef. karikatürlerde hani çizerler ya. 90 larda öğretmen figürü eti senin kemiği benim hocam modeli ama 2010 larda "neden kötü not verdiniz." diye hesap soran velilere. veliler böyle davrandıkça öğrencilerden de öğretmenlere saygı duymasını pek beklemeyin açıkçası. tabi saygısını eksik etmeyen öğrencilerde var ama sosyal medyada dolanan şu video vardı hani. öğretmen karşısında onu taklit edip öğretmen otur yerine dediği halde efendi efendi gidip yerine oturmayan ve hala hocayla dalga geçen tipler filan. böyle öğrencilerin öğretmenlere saygı duymasını beklemeyin. ailede görmemiş ki dışarıda görsünler.

0

bence simdiki ogrenciler bosuna okuyorlar . tabi ki bazi ogrenci kardeslerim haric

0

biz eski nesil öğrencileri eleştirelim mi ilk önce...bence gayet mantıklı olur bu!..eski nesil öğrenciler yersiz korkutulurdu,hırpalanırdı,tek ayak üstünde bekletilirdi,cetvelle yeri gelir ellere vurulurdu... ilk önce bunları hatırlamak istedim...ve de hatırlatmak...yeni nesil öğrencilerin öğretmenlerine saygı duymaları dışında ne gibi karşı bir tutum sergileyebilirler ki... ilkokul karşısında oturuyorum ve gayet öğrenciler öğretmenlerine öğretmenler de öğrencilerine saygı ve sevgi duyuyorlar...korku nesli değiller... bir öğretmen de zaten ne ekerse sınıfında onu biçer...