1

tarih her zaman için tekerrürden ibarettir; yani geçmişini bilmeyenler, geçmişindeki hatalardan ders çıkarmayanlar yok olmaya mahkumdur. bu sebeple düşmanlıklar, savaşlar, doğal afetler, kıtlıklar, depremler gibi birçok olay tekrar yaşanabilir, bu sebeple geçmiş örnek alınıp, hasardan ders çıkarılı, gerekli önlemler günümüzde de alınmalıdır. buna göre planlamalar yapılmalıdır.

0

tekkerrür demek tekrar demek. yani tarih tekrardan ibaret demektir. tarihten ders almanin gerekliliği vurgulanmıştır. çünkü tarihte yaşanan olaylar yine yaşanabilir. aynı hataları yapmak aynı sonuçları doğurabilir. aynı sonuçlar olmaması için tarihi iyi bir şekilde analiz edip o hataları yapmamız gerekir ki o kötü sonuçlardan uzak kalabilelim.

0

eğer tarih ten ders almazsa insan oğlu ,tekrar aynı şeyleri yaşayacağını anlatan bir sözdür tarih tekerrür den ibarettir sözü ,bu söz dünya tarihi için de kullanılır ,ülke tarihi için de kullanılır,kişiler için de kullanılır,

0

eğer geçmişten ders alınması geçmişte yaşanmış olaylar tekrar yaşanır yani tekerrür eder. savaş, kıtlık, doğal afet gibi durumları örnek gösterebiliriz.

0

tarih, yaşananlardan ibarettir. yeryüzünde yaşanan olayların hepsi, gelecekte aynısı tekrar yaşanacaktır. olaylar, sorunlar hep aynı olacak ama sadece zaman ve kişiler farklı olacaktır. yaşanmışlıkların hepsi bir zaman sonra tekrar aynen tekrar edilmektedir.