0

havale geçiren biri için çok yüksek ateşli bir insana ne yapılması gerekiyorsa herkesçe bilinen müdahaleler yapılabilir fakat bu ateş havale derecesine ulaştıysa düşürülemiyorsa, bunun bir havale olduğu anlaşıldıysa hemen ambulans çağrılır diyorum

0

havale geçiren insan ateşler içindedir soğuk bir duş aldırıp kendisine gelmesi beklenmelidir . ikinci hareket olarakta ambulans çağırılmalı vücut fonksiyonlarının çalışıp çalışmadığı hastahanede kontrol edilmelidir .

0

havale geçiren kişinin vucut ısısı düşürülmeye çalışılmalıdır. hemen hastaneye götürülmeli yada acil ekiplerinden destek alınmalıdır.

0

ilk olarak arabaya taksiye atlanmalı en yakın hastaneye gidilmelidir. giderken 112 aranmalı bilgi alınmalıdır o anda nasıl yatırılması gwrektiği falan sorulmalıdır. ambulans gelene kadar havale geçiren kişi çoktan zarar görmüş olabilir.

0

ilk olarak kesinlikle ambulans aranmalı ambulans gelene kadar üzeri çıkartılıp ılık duşa sokulmalı. ve kafasının üzerine buz koymak çok faydalı özellikle küçük çocuklarda memjit olmasını engelliyor. buz sayesinde bir çocuğu memjit olmaktan kurtarmıştım doktor tebrik etmişti beni. bu da size ipucu olsun ;)