0

günümüzde 2 işlem türü vardir eft ve havale.
eft demek 2 tane farkli bankalardan mesai saatleri içinde para trasferi yapilmasina cumartesi-pazar haricinde para yatmasina eft denir.
havale ise ayni bankalardan ayni bankaya kart üzerinden para aktarilmasina havale denir ayrica.bu olayda zman farketmez her zman havale işlemleri yapabilir.

0

havale aynı bankaların ayrı şubelerine yapılan para transferleridir.anında hesapta görünür.eft ise bir bankada başka farklı bankaya yapılan para transferidir.hesaba 10-15 dakika sonra geçer.eft yi akşam 16.30 dan sonra yapamayız.yapsak bile ertesi günü hesaba geçer.

1

eft, başka bir banka hesabıyla para transferidir. mesela yapı kredi hesabından teb hesabına para göndermek gibi.

havale, aynı banka içindeki başka bir hesaba yapılan para transferidir. yapı kredi hesabından yapı kredi hesabına para göndermek gibi.

0

insanlar artık günümüzde alışveriş çok yapıyorlar internetten. alışveriş yaparken daha çok eft veya havale işlemi ile yapıyorlar bunu. eft işlemi de havale işleminden birazcık daha farklıdır. eft işlemi mesela bir üniversite öğrencisini veya bir kişiye bir para göndereceksin o zaman o kişinin tc kimlik numarasını, telefon numarasını ve banka numarasını alıp herhangi bir bankadan para yatırılması anlamına gelir. yani kişiden kişiye gönderip genellikle eft ile para göndermedir.havaleyi gönderip ise genellikle internet üzerinden yapılan alışverişlerde geçerlidir. mesela internetten bir elbise sipariş ettik ve havale ile ödemek istiyoruz. o zaman hangi bankaya yatırılacak sapara o bankanın sadece hesap numarası gereklidir. başka hiçbir şekilde bir numara gerekmiyor.anında iş bankası'ndan başka bir bankaya gönderim yapılabiliyor. bu işlemi havale ile gönderim denmektedir. daha çok eft ile yapıldığı için genellikle ödemeler havale ile gönderip pek yapılmıyor artık günümüzde. her ikisi de çok iyi ama eft ile göndereyim daha iyi oluyor. herkesin tercihine bağlı tabii ki de bu.

0

eft bir banka hesabından başka banka hesabına para gönderme yoludur
havale bir banka hesabından aynı banka hesabına baglı bir hesaba para gönderme şeklidir
havale efet arasında ki en bilindik fark
havale her zaman her saat yapılabilir
efet ise mesai saatleri içinde hafta sonraları yapılmayan para gönderme şeklidir