0

bir çok kişide görülen tırnak yemenin şu gibi rahatsızlıkları görülür. insanlar gün boyunca o ellerini bir çok şeyde kullanıyor. örneğin lavaboda ardından ellerini yıkasa bile pislikler tırnağının arasına giriyor ve bu pislikler tırnak yenildiği zaman insanın ağzına giriyor. bu da insanlar üzerinde bronşit, grip, boğaz ağrısı gibi hastalıklara neden oluyor.

0

tırnak arasında biriken bakteri ve mikropların ağız bölgesine bulaşmasına neden olur. ağızda, dilde, dişte, midede, yutakta bir takım hastalıklara neden olur.

0

tırnak yemek iğrenç bir hastalıktır . alışkanlık hemen terkedilmelidir .mikroplar bile isteye vücuda girmektedir.

0

her şeyden önce psikolojik bir rahatsızlığı ortaya koyduğu için psikolojik tedavi gerektirebilir.

ayrıca tırnakların ne kadar mikrop taşıdığı düşünülürse hastalık riski taşıdığı da ortadadır. yutulması hallinde de vücudun iç organlarına yapışarak büyüyüp kist oluşturması mümkündür. sonuçta tırnak canlıdır ve uygun ortamda uzayıp büyüme özelliği vardır.

1

büyükler eskiden " yeme karnında tırnak ağacı çıkacak" derlerdi.. tabii böyle bir şey yok..
psikolojik olarak kişinin sıkıntısı olduğuna yorulur ama olmayan kişileri de gördüm ben.
ağzınıza mikropların bulaşabileceği riski..
mide sorunları..
diş sağlığını bozar..

0

görsellik olarak berbat duyguya büründürmektedir. zamanla mideye zarar verdiği de olur

0

tırnak yemek öncelikle psikolojik bir rahatsızlıktır. herşeyden önce ruhu tedavi ettirmek gerekir. tırnak yemek ile gelen mikroplardan kaynaklı hastalıkları da (sarılık,mide ve bağırsak enfeksiyonları, boğaz enfeksiyonları,akciğer hastalıkları vb. ) doktora giderek tedavi ettirilmelidir.

0

tırnak yemek alışkanlık gibi birşey insan bir kere alıştığında kolay kolay bırakmıyor, şimdi tırnak mikrop konusunda baya geniş baya çok dezavantajları var ve midede erimeyen iki şeyden bir tanesi diğeri ise saç yada daha toplu olursa insan vücudunda bulunan kıl bu ikisi midede erimeyen iki şey diğer şeyler midede erişebiliyor ama bunlar erimiyor

0

annemler biz çocukken tırnaklar midende büyür derdi aslında araştırınca bunun doğru olduğunu öğrendim ayrıca tırnak dipleri en çok mikrobun bulunduğu yerlerden olduğu için mikrop kapma konusunda baya büyük etken

0

tırnaklar mikrop yuvası. mideye çok zararı var. mide kanseri bile olunabilir.