0

boyunuzun kilonuza oranına verilen isimdir beden kitle endeksi. yanlış hatırlamıyorsam boyunuzun 15 aşağısı yada 15 yukarısında olmanız gerekiyor. örneğin boyunuz 180 cm ve kilonuz en az 65 olmak zorunda aşağısında bir kilodaysanız zayıf sayılıyorsunuz yada yine boyunuz 180 cm kilonuz en fazla 95 olmak zorunda bunun da üstüne çıkarsanız kilolu sayılıyorsunuz.

1

beden kitle indeksi boyla vücut ağırlığının arasındaki ilişkinin normal mi anormal mi olduğunu gösterir mesela boyu kısa olan biri çok kilolusa bu anormal biri değildir obezdir ve kendine beslenmesine dikkat etmelidir yasa boyu uzun olan biri tam tersi çok zayifsa dengeli ve düzenli beklenmelidir neden kitle indeksi boyla boyu carpariz ve kiloyu bütün karesine boleriz eğer 17 gibi bu sonuç cikuyorsa çok zayifsiniz demektir ve kilo almalısınız vitamin mineral ve protein alarak dengeli beslenmelidsinizdir yada neden kırk indeksiniz 23 ten daha fazlaysa obezdir doğru yol alıyorsunuz demektir eğer boyunuz kış ve kiloluysaniz yediklerinize dikkat etmeli fazla karbonhidrat tukememeli ve abur cuburdan uzak durmalisiniz bu indes sizin normal bir boyutta olmanızı sağlar aksi takdirde saglikli bu birey olamazsınız ve dengeli beslenmenin yanında hareket etmeye spor yapmak özen göstermelisiniz.

1

bedenin kilo ile boy arasındaki durumu ölçülüp, kişinin kilosunun ne olduğu hakkında bilgi veren bşr hesaplama yöntemidir.