0

türk futbolunun içerisinde bulunduğu sorunları saymakla bitmeyecek kadar fazladır. bu yüzden bu soruya cevap vermek çok fazla zamanımızı alır ama bu soruya türk futbolunun temel sorunları şunlardır diye cevap verebiliriz. öncelikle türk futbolu baştan aşşağıya yönetim bakımından olsun veya yapı bakımından olsun tamamen değişmelidir. çünkü sorunu kökten çözmek gerekir. eğer sorunu kökten çözmek yerine tepeden çözerseniz temeli sağlam olmayan binanın nasıl çökme ihtimali yüksekse türk futbolu da öyle çökme tehlikesi yaşamaya devam eder. eğer bu sorunlar yeterince zamanımız yok denip kökten çözülmez ve tepeden çözülürse çöktüğü zaman geri toplamak daha zor olur ve daha çok zaman alır. belkide hiç toplanamaz yerlere de gelebilir. bunu tahmin etmesi zor ama bu yaşanmadan eğer gereken adımlar atılırsa türk futbolunu kurtarmak daha kolay olur. öncelikle tüpçülük yapan türkiye futbol federasyonu yönetimi görevi futbol konusunda daha profesyonel insanlara bırakmalıdır. sonuçta zararın neresinden dönersen kârdır. bu yüzden hemen bu hatadan dönülmelidir. ama biz türk milleti olarak yaptığımız hatayı kabul etmek konusunda zorluk çektiğimiz için bu hatadan dönmemiz uzun sürecek gibi. inşallah türk futbolunun sonu şu an gittiği yönde gelişmez ve en kısa zamanda kendisini toparlar.

0

ilk sorun herkes tarafından bilinen alt yapı sorunu bir diğer neden ise eğitimli ve kültürlü futbolcu yetiştiremiyoruz çok yetenekli oluyor eğitimsiz olduğu için bunu nasıl kullanacağını bilmiyor çok para kazanıyor bunu nasıl değerlendirecegini şaşırıyor ve kısa süre sonra kayıp olup gidiyor kaliteli futbolcu olmadan türk futbolu gelişim gösteremez

1

türk futbolunun sorunları kulüpler arası diyaloğun olmaması , kulüplerin profesyonel kişiler tarafından yönetilmemesi , maddi anlamda ciddi sponsorlarin bulunamamasi ve tesisleşme sıkıntıları .

1

türkiye'nin şu anda süper lig adına konuşuyorum futbol maçları tamam rekabetli geçen maçlar oluyor fakat bu maçlarda genellikle sürekli kavga çatışma felan baya çok oluyor ve bundan dolayıda artık maçtan felan soğuyoruz.mesela geçen fenerbahçenin maçını izlemiştim fakat sonlarında baya bir kavga çıktı oyuncular kendi aralarında tartıştı sahaya birileri girdi felan baya olaylar çıktı yani bu olaylar türk futbolunu çok geriye çekiyor.ve yani futbolda normalde dostluk felan olması lazım rekabetin olması lazım ama böyle kavga çatışma felanın olması çok kötü bir olaydır.eskiden futbol maçları bence daha güzeldi yani türklerin olarak söylüyorum.şimdi bence sürekli kavgalar felan oluyor.