0

ne alakası var ya erkek miş kızmış ben çocuğum bana baksın diye dünya ya getirmedim çocuklarım daha çok küçükler ikisi de erkek eşim erkekler bize bakmaz kızımız olsa ne güzel olur en azından arada bi gelir diyorda üçüncüsünü kız olacağı ne malum hem bana bakacak diye çocuk yapmak ne saçma

1

erkek kız diye ayırmak yanlış tabii. erkek çocuğu konusunda soyları devam etsin noktasında ısrar ediliyor diye düşünüyorum.

ama günümüzde ne kız ne erkek evlat anne ve babalarına bakmıyor. ne yazık ki durum böyle. insan eti ağırdır derler ya aynen öyle bir yük bir külfet olarak görülüyor. çoğu hastanelere terk ediliyor.

bunu hemşire ve hasta bakıcı arkadaşlardan duyuyoruz. özellikle büyük şehirlerde durum daha da vahim.

anneler ve babalar çocuklarına hep yer buluyorlar ama çocuklar anne ve babalarını evlerine sığdıramıyorlar.

0

bence bakar eğer vicdanları birazda olsa bakar şahsen benim annem şu an hasta ve elimden geleni yapiyorum nedeni ise o kadın benim için 9 ay sancı cekmis yetmemis doğurmus emzirmis bu yaşımıza getirmiş simdi ben o kadına bakmazsam allah katında nolurum bilmiyorum benim anneme bakma yükümlülüğüm var bilmiyorum ya insanlaf nasil annesine babasina bakmiyor onlar seni o kadar beslemisler okutmuslar büyütmüsler sizin yaptığınıza bakın dünyanın en kötü anne ve babasida olsa bakilmalidir.

1

bir kere kimse kimseye bakmak zorunda değil. doğurduk diye çocukların da bizlere bakmasını beklemek tamamen bencillik biz çocuğa sorduk mu doğmak istiyormusun diye sormadık doğmasına biz karar verdik. eğer iyi bir evlat insan yetiştirdiysen bunun erkek veya kızı olmaz evlat evlattır. eğer bakacaksa kız da bakar erkek de. tabii bazı yaşlılar da bakılmayı hiç haketmiyor evlat olsa sevilmez denecek yaşlılar var onlara da evlatları bakmıyorsa haklılar derim. ayrıca çocukları anne babalarına bakmayan ailelerin içini bilemeyiz evlat bakmıyor diye hemen çocuklar suçlanır ama neden bakmıyor acaba bir de onu sormak lazım diye düşünüyorum.

0

valla çocuğum daha küçük olduğu için bilmiyorum buyunce bakarım