0

öncelikle bulundukları yaşa uygun kitaplar seçilmelidir. ve bence ebeveyn, çocuğunun ilgi alanlarını kesinlikle bilmelidir. örneğin macera kitaplarına ilgi duyan bir çocuğa aşk romanlarını okutmak, onu kitaptan soğutur ve zihninde okumayı sıkıcı bulmasını sağlar. çocuğun ilgi alanına ve yaşına uygun içerikli kitapları tespit etmek bence en önemli başlangıçtır. çocuklar kendilerine mutlaka örnek bir birey seçerler ve genelde bu bireyler aile içinden olur. o nedenle ailenin okuması ve çocuğun bunu görmesi, onu okumaya çok daha kolay alıştıracaktır. ayrıca çocuğa kitap alıp okutmak yerine, kitabı birlikte seçmek, birlikte almak onu okumaya heveslendirecektir.

1

öncelikle aile kitap okuyor olmalıdır. ağaç yaş iken eğilir değimine katılıyorum , aile kitap okuduğu zaman çocuk ailesinden görüp alıştığı şeyleri bir zaman sonra kendi de deneyecektir. daha sonra alışkanlık haline dönüşecektir. bu alışkanlık zaman içerisinde aile ferdinin vazgeçilmez hobileri arasında yer alacaktır. böylece kitap okuma alışkanlığına sahip bireyler olacaktır.

1

çocuklara oku demeden bizim onların yanında okumalıyız ki bizden görsünler bizi taklit etsinler. ve gerçekten bebekler çocuklar hep büyüklerini taklit ederler.

0

çocuğa 1 hafta da 1 kitap okutup yenisini almak olabilir

1

ağaç yaşken eğilir küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazandırılmalı

1

yanlarında kitap okuyan ebeveynler olduğu sürece çocuk da okur. çünkü çocuklar en çok görerek öğrenirler

1

küçük yaşta kitabı sevdirmeli ve daima kitap okumaliyiz

1

küçük yaştan onlara kitap okunmalıdır. ayrıca evde sürekli kitap okuyan anne ve baba gören çocuklar bunu daha olumlu bir şekilde karşılayıp kendisi de okumaya başlar.

1

onlara küçük yaşta kitabı sevdirmeliyiz.