0

tabi dershane gibi ortamlar öğrenciyi mutive ediyor çünkü herkes ders çalıştığı için oda pisikolojik olarak ders çalışıyor ama kendine inanan bir öğrenci evinde de başarabilir

0

hayır fakat bu kişiden kişiye değişebilir.eğer odaklanma problemin var ise dershane sana hiçbir fayda sağlamayacaktır hocayı dinlemedikten sonra.evde kendin düzenli ve disiplinli bir şekilde çalışarak kendini geliştirebilirsin.

0

kesinlikle hayr internette ders ablatan çok güzel hocalar var onlari dinleyip öğrenebilirz sayisal dersler icin soru çözen uygulamalar var kolayva halledilebilir dershaneye milyonlar dökmeye gerek yok

0

gerekli oldugunu düşünmüyorum kesinlikle. öenmli olan ne kdar istekli oldugun. kendine bi hedefkoydun mu ve bu konuad gerçekten kararlımısın. bundan eömin ol zaten sonrası geliyor. bir sürü kişi var dershaneye gitmeden snavlada birnci gelen. öenmliolan istek ve hırs.

0

hayır gerekli değildir birebir yaşadım. üniversite sınavına çalışırken herkes dershaneye gidiyordu bir ben gitmedim diyebilirim. benim çalışıp üniversiteyi kazanmaktan başka hiçbir çarem yoktu. üniversiteyi kazanmak için her şeyi yaptım. zamanım da yoktu yani ev işi çoktu destek olan çok kimsem yoktu. öğretmenlerim destek oldu ama dedi ki sen yaparsın! kaynakları alacak doğru düzgün param bile yoktu harçlıklarımı biriktirip birkaç kaynak alabildim çok eksikti ama yılmadım. arkadaşlarımdan kaynak alıp üzerine çözmeden çözüyordum. öğretmenlerimden de aynı şekil ve sonunda okulun en yüksek puanını ben aldım hatta o bölümü kazanan ilk öğrenci de bendim. emek verirsek gerçekten baaşrılı oluruz. önemli olan kendimize inanmak ve hayallerimizin peşinden koşmak.

0

hayır hiçbiri gerekli değil sen yapmak istediğin,başarmak için çabaladığın sürece hiçbirine gerek yok.ilk önce başarıcağına inanmalısın.sonra ise düzenli ve programlı çalışmak gerekiyor.

0

hayır hocanın anlattıklarını iyi dinlemelisin artı bol bol test çözmek işine yarar.

0

hayır tabii ki de gerekmez. insan bence de evde kendi başına düzenli olarak çalışabilir büyük bir sınava giriyorsa. mesela artık büyük sınavlardan kpss mesela sınava hazırlanırken düzenli bir şekilde evde kendimiz bütün gün çalışırsak gerçekten o sınava iyi bir şekilde hazırlamazsak gerçekten yüksek almama gibi bir olasılığınız olmaz. sana bir şekilde kitaplarımızı alır bilgisayarımızı varsa artık bir sürü hoca var onlardan dinleyerek kendimiz çalışabiliriz.

0

önemli bir sınavdan yüksek not almak istiyorsan kardeşim dershaneye illaki gitmene gerek yok. mesela ben 2 sene önce kpss sınavına girecektim ama dershane falan yazılmadım. kendim yaparım dedim. tarih için youtube de videolar var onu izledim ramazan yetgin diye bir tarihçi var şiddetle tavsiye ederim eğer tarih çalışacaksan. yani demek istediğim paranı boşuna dershaneye verme. git o parayla kitap al ve güzelce internetten de yararlanarak çalış dersini.

0

ortalama zekaya sahip bir insan düzenli bir çalışma ile istediği hedefe ulaşabilir önemli olan bir hedef koymak kendine inanman özgüvenli olmak dershaneye gitmek özel ders almak bunlar sadece küçük detaylar tek başına birşey kazandırmaz ama sen kendine başaracağına inanırsan dershane olmadanda kazanabilirsin

0

gerekmez bence,derse konsantre olup çalışmadıktan sonra boşuna para ve zaman kaybı olur.sıkı bir çalışmayla kendiniz de halledebilirsiniz.

0

hayır gerekmez. sen çalışmadıktan sonra, derslerle ilgilenmedikten sonra ne kadar dersaneye gidersen git, boşa vakit harcarsın

1

hayır gerekmez yeterli kaynak ve düzenli çalışma ile evde kendiniz çalışarak daha iyisini bile yapabilirsiniz.

0

evet gereklidir daha verimli bir çalışma için.