0

malzemeler

yarim kilo barbunya
bir miktar zeytinyagi
1 adet sogan
1 adet patates
1 adet havuc
2 yemek kasigi salva
1 cay kasigi seker
3 4 dis sarimsak
tuz

yapilisi

barbunyalari uzeri gecene kadar su da 10 dakika hasliyoruz
incecik sekilde soganlari dograyip yarim su bardagi suyla hasliyoruz
patatesleri ve havuclari kup kup dograyip doganlarin uzerine salcayla beraber ekliyoruz karistiriyorz barbunyalari da ekleyip pisince servis ediyoruz

0

çok pilaki yemem. barbunya pilakinin malzemeleri; 500 gram ayıklanmış barbunya 1 çay bardağı zeytinyağı 2 su bardağı sıcak su bir havuç bir patates bir soğan 1 tatlı kaşığı salça bir diş sarımsak yarım limonun suyu 1 çay kaşığı toz şeker tuz üzeri içinde 4 dal maydanoz. soğanı küp küp doğruyoruz. zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. sarımsağı rendeleyin soğanla karıştırıyoruz. salça ilave edip 2 dakikada kavuruyoruz. patatesleri küp havuçları yuvarlak doğruyoruz . barbunyaları ekleyip karıştırıyoruz. şeker ve limon suyunu ilave ediyoruz. tuz ekliyoruz. su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. ocaktan alıp 15 dakika dinlendiriyoruz servis tabağına koyuyoruz. üzerine de ince kıyılmış maydanozları ilave ederek servis yapıyoruz. elinize sağlık afiyet olsun.

0

ben çok lezzetli yaparım. nasıl yaptığımı anlatayım tam tarife uyarsanız çok lezzetli olacaktır. 2 su bardağı kuru barbunyayı yirmi dakika kadar düdüklü tencerede haşlıyorum. ayrı bir tencerede üç-dört yemek kaşığı kadar zeytin yağını koyup ince ince kıydığım bir tane soğanı kavuruyorum. bir tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde domates salçasını soğanın üstüne ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyorum. bir tane havucu ve bir tane patatesi küp küp doğrayıp ekliyorum ve hepsini kavuruyorum. bir tane domatesi kabuğunu soyup rendeliyorum ve tencereye ekleyip beş dakika kadar kavuruyorum. en son barbunyaları ekleyip üzerini iki parmak geçecek şekilde sıcak su koyuyorum. malzemeler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyorum. ocağın altını kapatıp, bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı şeker ekleyip karıştırıyorum. soğumasını bekledikten sonra servis tabağına alıp üzerine ince kıydığım maydanozu ve dilim dilimlerini süslemek için kullanıyorum.

0

pilakinin en temel unsuru fasülyelerinin kıvamında haşlanması ve lezzetlendirilmesidir. kullanılan diğer malzemelerinde organik ve kaliteli olması çok önemlidir. örnek vermek gerekirse kullandığınız zeytinyağı ne kadar iyi ise pilakiniz de o kadar lezzetli olacaktır. yumurta da pilakide olmazsa olmazdır. lezzetli köy yumurtaları ile pilakinizin lezzetini zirveye çıkarabilirsiniz. bir çok insan yumurta kullanmamaktadır lakin pilakinin orjinal tarifinde vardır ve işini iyi bilen her mekan muhakkak içine eklemektedir. misafirler sadece damak tatlarına uymadığını dile getirdiğinde koymazlar. bu tartışma menemenin soğanlı mı yoksa soğansız mı oluşuna benzeyebilir. ancak menemenin soğanlı olması gerektiği gerçeği gibi pilaki de yumurtalı olmalıdır. sabrınız için çok teşekkür ederim.