0

@poyrazim allah'a isyan edenin de haklı bir sebebi vardır. herkesin senin gibi bir yaşantısı olmayabilir, bu yüzden ne kadar şükranları sunmak olsa isyan etmek de olabilir. bu normal kim bilir ne dertle boğuşuyolar, herkesin kişilik kavramı burda ayrışıyor ve başkalarını hedef alıp ıslah etsin demeniz bile yanlış, sanki zamanında hiç isyan etmediniz?. yapmış olduğunuz bir şeyi başkasına büyük bir şekilde mâl ederek, aradan sıyrılmak olur mu?. resmen allah isteyen inanır isteyen inanmaz, biz vahiylerle hadislerle sunduk herşeyi derken aciz bir kul olarak tanrı'nın görevini üstlenip başka bir kulu yargılamak ne kadar da doğru?. önce bunu göz önüne alın, ondan sonra öyle konuşun. ben dünyevi herşeylerden arınarak hafızlık eğitimi aldım, insanlara bu şekilde davranılacağını veya bu şekilde hedef tahtasına alınacağı asla bana öğretmediler. onlar neyse biz de o'yuz,bir farkımız yok.
@nazli54 allah'ı neden görmüyoruz sorusuna bir cevap vermek olursak, o göğün evrenin yaratıcısı da kitabı okuyun diyor bir çok kez. onu rehber gösteriyor, benim gibi bir aciz kula onun taşıdığı sıfatı değerlendirmek doğru olmaz. noksan bişeyler kalır bir yerlerde çünkü.

1

allah nedeni görmüyor olabiliriz o ne demek? şimdi senin sorunu anlamadım ama ben anladığım gibi cevap vereyim hani bana sanki senin bu sorduğun soruda allah'ı yargılıyor musun? gibime geldi ya da iki bir seçenek var. allah'ı neden göremiyoruz ilk önce bir ona cevap vereyim biz rabbimi göremeyiz çünkü rabbim yarattığı var ettiği hiçbir şeye benzemiyor rabbim bizi görüyor biz onu göremeyiz bu imkansız bir şey yani kimse tahmin edemezdi ne olduğunu bilemez de �kincisi ise anladığımı söylüyorum rabbim herşeyi görendir her şeyi bilendir sadece o bilir yani her şeyi kimse onu yargılayamaz yargılamak sadece allah'ın yapar içbir kulu allah'a isyan etmemesi lazım bu dünyada hakkını almıyorsa ama öteki dünyada mutlaka olacaktır ateist çok mesela allah'a inanmayan sen bu evde ne nasıl inanmıyorsun ki bu evreni sonuçta allah yarattı inanmam alır bence bana çok saçma geliyor yani ne diyeyim rabbim haklarından gelecek yani bu dünyada olmuyorsa öteki dünyada mutlaka hakkına gelecek öldükten sonra işte o zaman allah'a inanırlar bu lafım sana değil sakın yanlış anlama ben zaten seni sorunu anlamadım anladığın gibi cevap verdim yani ben bu siteye girdiğimden beri gerçekten de allah'a isyan eden insanları gördüm soru biçiminde paylaşarak resmen allah'ı yargılayan insanları gördüm gerçekten bir müslüman ülke olarak allah'a böyle davranmaları benim gerçekten canımı çok sıkıyor ne diyeyim rabbim ıslah etsin bir şey demiyorum artık.