0

ornitorenk değişik bir hayvan cesitidir. ülkemizde bulunmaz. ana yurdu tazmanya diye okumuştum.
bir kitap almıştım bir ara felsefe kitabı;
platon bir gün kolunda bir ortinorenkle bara girer diye. noldu o kitap bilmiyorum okuyamamistim da yogunluktan.
bir arkadaşım da sevgilisine ornitorengim deyip duruyordu. hayır bir de güzel bir hayvan da değil. yani rabbimin yarattığı her şey güzel elbette ama kadına benzetilecek bir hayvan değil.

0

ornitorenkler çok ilginç hayvanlardir cunku
memeli olmalarına ve yavrularını emzirmelerine rağmen doğurmuş yumurtlarlar ornitorenkler yaşamaya ve avustralya yaşarlar yaşam alanları göl ve akarsulardır suda avlanir ve suyun kenarinda actiklari oyuklarda yasarlar sevimli ve sicakkanlilardir tokluk hisleri yok gibidir yani sürekli birşey yeme ihtiyacı duyarlar.ulkemizde yaşamadıkları için bize yabancı olan ornitorenkin suyun altında yiyecek ararken gözleri kapalıdır onlar suyun altında göremezler ve duyamazlar acılarını ise ördek gagasina benzer burunlariyla bulurlar kökü duyuları oldukça gelişmiştir ornitorenkler şöyle bir baktığınızda sanki farklı hayvanların bir araya gelmesiyle oluştuğunu sanarsiniz gagası ve ayağı ördeği ayakları ise sincabin ayaklarına benzer ornitorenkler garip hayvanlardir

0

ornitorenk doğu avustralya ve tazmanya da yaşayan yarı denizmemelisi bir hayvandır. doğurarak çoğalmak yerine yumurtlayarak çoğalan 5 memeli hayvandan bir tanesidir.