0

ağız kokusunun temel sebebi diş çürükleri ve diş taşı diye bildiğimiz tartarlardır.dişlerde çürük ya da tartar olmadığı halde koku oluşuyorsa mideden şüphelenmek gerekir.midede kapakçık sistemi vardır.bu kapakçık- teşbihte hata olmaz -alaturka tuvaletlere takılan wc matik mantığıyla çalışır.bu kapakçık bazı insanlarda zamanla gevşeyebilir ve mide ağzını tam kapatamaz.bu durumda da midedeki öğütülmüş yiyeceklerin kokusu ağza kadar ulaşır.bu kişilerin mide kapakçığı ameliyatı olması şarttır.kilolu iseler kilo vermeleri de kapakçığın düzgün çalışması için faydalıdır.

0

ağızda kötü kokunun oluşması az su içmek, dişleri fırçalamamak diş çürüğü olabilir bazen açlıktan oluyor ağız kokusu olur

0

ağızda kötü kokuya sahip olan etkenler olarak dişleri fırçalamamak uzun süre açlık olabilir özellikle sigarada bu etkende çok büyük role sahip oluyor ağzınız kötü kokar sabahları kalkıncada ağzınız kokabilir.

0

uzun süre boyunca yemek yememek diş fırçalamamak

0

ilk önce dişlerimizde çürük varsa koku sebebi olabilir ama düzenli fırçalandığında ağzınıza karanfil alıp çiğnediğinizde kokunun gideceğine inanıyorum eğer hasta değilseniz

0

ağız kokusuna sebebiyet veren faktörler arasında, açlık gelebilir. özellikle aç kaldığınız dönemler ağız kokusu oluşabilir. bunun yanında kullanmış olduğunuz sigara alkol gibi maddeler de ağız da kouya yol açar. çeşitli diş problemleri reflü gibi mide rahatsızlıkları ağız kokusu yapabilir. dişlerinizi fırçalayadsk veya bir sprey kullanarak ağız kokusundan kurtulabilmeniz mümkündür.

0

tabikide diş bakımsızlığı buna yol açar genellikle sık fırçalanmıyan dişler ağız kapalı olduğu sürece kötü kokuya neden olmaktadır.

0

dışı fircalayarak yada gargara yaparak gibi ama insan usererek yapmazlar ama naneli sakız gibi şeyler çıkınca daha az insan az kokusunu giderir.

0

kullanilan ilaçlar,dis eti hastaliklari,dis curugu,yenilen yiyecekler,kotu agiz bakimi,bazi ic hastaliklar agizda kotu kokuya sebep olur.agiz,dis,dil bakiminin duzenli yapilmasi gerekir.disi fircaladiktan sonra,karbonatla gargara yapmak faydali olacaktir.karanfilin dezanfekte ozelligi vardir ve duzenli olarak agzinizda gunluk 1-2 karanfil yigneyebilirsiniz.

0

dış fırçalama üşengeçliğidir başlıca sebebi, yediği içtiğinin etkisi de vardır. ağızı kuru bırakınca yani uzun süre su içmeyince de meydana gelebilir. hastalığından ibaret meydana gelebilir.

1

ağızda kötü kokuya sebep olan etkenler dış çürüklüğü , açlık , sigara vb etkenler .

1

disinizi fircalamamaniz baslica bi sebeptir :)

1

ağıza koku olabilecek şeyler nelerdir.
öncelikle dişler fırçalanmaz ile ağızda koku tabii ki oluşur..
dilin üstü de fırçalanmaktadır, ben her diş fırçalamam da dilimin üzerini de fırçanın tersine bakın pütürlü kısmı vardır.. bu dil içindir onunla fırçalarım..
baharatlı yiyecekler koku yapar hem ağızda hem de bazı insanların bu yüzden derilerinden ter olarak da bu çıkar..
sarımsak, soğan türü yiyeceklerinde koku yaptığını hepimiz biliriz.