2
0

insan kendi bir şeyi yapmak zorunda kalmadan başkasını anlayamıyor. mesela burda asla hırsızlık yapmam diyen biri bundan on yıl sonra evde çocukları açlıktan ağladığı zaman çaresizlikten gidip bakkaldan süt çalabilir, asla domuz eti yemem diyen bir insan bir gün dağ başında aç kalıp da açlıktan ölmemek için domuz eti yiyebilir. yani hayat bu beşer şaşar yapmam dediğin şeyi yaparken bulursun kendini. ben mesela şuan kimseyi öldürmem cinayet işlemem eşim olacak kişiyi aldatmam diye düşünüyorum. ama allah korusun yapabilirim de çünkü on yıl sonra nasıl bir insan olucam hayatım nasıl olucak ne şartlarda yaşıycam şimdiden bilemiyorum.

0

hırsızlık yapmak , ıftira etmek, herhangibir canlıya zarar vermek asla yapmayacağım şeylerdir.

0

asla kimseye borc vermem ve kimseye inanmam

0

asla yapmam diyemeyiz çünkü hepimiz aciz kullarız öyle bir an gelir ki asla dediğin şeyi yapmak zorunda kalırsın. ne demişler büyük lokma ye büyük konuşma.

1

aldatmak hile iftira nankörlük ve yanardöner olmam

0

insan kalbi kırmak ve sözlü münakaşaya girmek.

0

hayatımda asla demem, çünkü asla yapmam dediğin şeyleri ölmeden önce allah onları sana yaşatırmış bende bir olayımda anlamış oldum. olayım liseye yeni başladım komşunun kardeşi o sene sınıfta kalmış bende bunu duyunca “lisede kalınır mı? liseyi yata yata geçerim ben” demiştim. annemde “büyük konuşma kalırsın bak” dedi. tam bir sene sonra 6 zayıfla kaldım.

0

fenerbahçeyi bir takım olarak desteklemek çiğ et yemek asla yapacağım şey değil

0

birincisi iftira atmak ikincisi zina yapmak