0

evet bence türk dizilerinde birbirine yakın ve hemen hemen aynı konular işleniyor ben öyle düşünüyorum şahsen. daha çok zengin fakir aşık kim kiminle belli değil araya mutlaka imkansızlıklar giriyor çiftlerden biri mutlaka evli oluyor falan yani böyle saçmalıkları izliyoruz açıkcası diziler de. hepsi birbirine o kadar benziyor ki daha ilk dakikadan dizinin nasıl ilerlediğini kimin nesi olduğunu kimin kime aşık olduğunu konuyu ve hikayeyi anlıyorsunuz genelde. içi boş dizi çok oluyor. ama böyle başka hikayesi olan diziler daha çok ilgi çekiyor bence. yani bir konu var evet ama o konunun bir hikayesi olunca daha çok oturuyor diziler böyle hikayelere yer verilmeli daha çok ama sıradan olmamalı bence bizde senarist sorunu var gerçekten eskiden çoktu ama şu an kalmadı neredeyse. senarist sorunu olduğu için doğal olarak hikaye sorunu da yani yaratıcılık sorunu da ortaya çıkıyor. hep aynı şeyleri kurguluyoruz.

0

genellikle bazıları aynın çoğu zaman farklı bi şeyler üretselerde yine sonuç aynın yani

0

evet bence kesinlikle türk dizilerinde hep aynı konular işleniyor ve genellikle bir süre sonra zaten izleyicileri sıkıyor ve artık izlenmemeye başlıyor. her zaman iki kadın bir erkek veya bir kadın iki erkek şeklinde kurgulanıyor senaryolar. genellikle sevenler birbirine kavuşamıyor ve iki kişi ayırıyor sevenleri. yani anlayacağınız türk dizilerinin yüzde sekseni böyle. zaten güzel türk dizileri sorduğunuzda insan düşünüyor ve bulamıyor.

1

kesinlikle. bari farklı zamanlarda yapsalar bir parça kurtarırlar durumu. şu an bütün kanalların askerlerle ilgili bir dizisi, çocuklar üzerine yoğunlaşmış bir dizisi var. yaz aylarında da gençlik dizileri hortluyor hep birden. rekabet için mi bunu yapıyorlar bilemem ama daha farklı işlerle karşı karşıya gelseler seyirciye de seçme şansı vermiş olurlar. bir dönemde töre, aşiret dizileri, lise dizileri revaçtaydı. hepsi birarada olmak zorunda değil, keşke çeşitliliği biraz arttırsalar.

1

daha önceleri böyle bir düzen yoktu bunlar leyla ile mecnun,behzat ç., ezel, suskunlar dizilerinde görebiliriz fakat yeni çıkan diziler sadece reyting odaklı olup başka hiç bir amaç gütmüyorlar. çıkan diziler neredeyse birebir aynı oluyorlar bkz. içerde, çukur ve başlarsa sanki çarpşma diziside aynı tarzda olacak. aşk dizilerine girmiyoum bile sürekli aynı entrika...

1

bence genel olarak türk dizileri hep aynı konular üzerinden gittiğini düşünüyorum. bu yüzden türk dizilerini pek fazla izlemeyi tercih edenler arasında değilim. türk filmleri izlemeli genelde tercih ediyorum bunun yerine. karşılaştırma yaparsak dizi konularında yabancı diziler her zaman bir adım önde oluyor benim için. özellikle yabancı diziler sanki bir film havasında geçiyor ve diğer bölümünü heyecanla bekliyorum. bu yüzden genel olarak türk diziler bana sıkıcı geliyor maalesef.