0

yeni yılda en başlıca olan isteklerim adalet sisteminin değişmesi ve asgari ücret konsuudan ki vatandaşların magduriyetlerinin giderilmesi konusu ülkemizde herkese aynı adalet gösterilmemektedir her alanda her branşta ve herkese ayrı bir adalet yöntemi izlenmekte misal örnek verecek olursak eger sıla ahmet kural davası taraf tutmuyorum o doğru bu yanlış demiyorum olay mahkemeye yansıdı ertesi gün ahmet kurala uzaklaştırma cezası verildi bu konu ile alakalı günlük adliyelere 10 dan fazla şikayet ediliyor ve bu kadar kısa zamanda bir sonuca ulaşılmıyor asgari ücret konsudan ise işçileri bu ülkenin temel taşları onlar olamdan kisme olmaz ve asgari ücretle geçinemekdiklerinin farklı farklı videoları sosyal medya da dolanmakta artık dveletin bu konuda bir çözüme varması gerekdiğini düşünüyorum

0

yeni yılda ülkemizin değişmesi gerekmektedir. mesela üretim yaparak dış ticaretten kurtularak kendi ürünlerini yapa bilir ve bunları dış ülkeye satarak ekonomik gelir sağlaya biliriz yeni yılda. mesela adalet ve eğitim sistemini geliştire biliriz. birde yeni yılda kadın katilleri,kadına şiddet,çocuk istismarı, çocuk katilleri gibi suçlulara hadım ve idam cezası gelmesini diliyorum. askeri ücretin yeni yılda gerçekten yetecek seviyede olmasını istiyorum. yeni yılda hayatımda da bir çok şeyin değişmesini bekliyorum.

0

bence yeni yılda hiçbir şey değişmeyecek, her şey aynı düzeyde devam edecek. bir çok beklentimiz vardır tabiki yeni yılda. benim yeni yıldaki dileğim ise tüm dünya da var olan savaşın bitmesi, kalıcı bir barışın gelmesi, ırkçılık milliyetçilik kavramlarının yok olması, bir ırkın başka ırktan üstün olduğunu söyleyen insanların olmaması, mutlu huzurlu ve sağlıklı bir ömrümüzün olmasını dilerim ama ne yazıkki bu dilediklerimin gerçekleşme ihtimali yok denecek kadar az. umarım bir gün herkes barış içinde ve kardeşce yaşar. her yeni yıl başlangıcında daha iyi olmasını dileriz ama hep daha kötü olur. insallah bir gün bunlar gerçekleşir. sağlıcakla kalın.