0

oruç tutmanın hem din yönünden hem de sosyal hayat yönünden pek çok faydası bulunmaktadır sağlık yönünden de faydası bulunur oruç tutan insan fakir olan aç olan insanların halinden anlar ve elinden geldiğince onlara yardım etmeye çalışır onları zor durumdan kurtarır açların karnını doyurur hayır yapmaya yönelirler hem sevap kazanırlar cennette bir adım daha yaklaşımlar işleri yolunda gider ve midemiz dinlenir sigaradan alkolden uzak dururlar mide de bir sindirim düzeni ortaya çıkar hastalıklarda önleyebilir aslında hem ibadet edip hem saat kazanıp hem de sağlığımıza iyi gelen bir ibadet çeşididir.

0

tabi ki vardır hem de aşırı onlardan biri açın halinden anlarsın. bazı kişiler gidip diyet yapıp yemek yemiyor alin size oruç tutun bari sevap kazanın bide diyette yaparsınız

0

nefsimizi kontrol ederiz, açların halinden anlarız. oruç tutmak islamın şartlarından olunca sevaptır.

0

orucun faydası olmaz sevabı olur. ondanda fayda bekliyorsanız ,yada bekleyen insanlar allah'a nasıl hesap verecek bilmiyorum artık, bazı insanlar zayıflamak için tutuyor allah için tutulur oruç. islamın şartıdır oruç. unutma sevaptir.