0

kader : insanin alnina yazıldığını düşündüğü hayali bir kelimedir. insanin kaderini allah belirler. insan doğmadan kaderi yazilir. kimileri güzel bir yaşam elde eder bu kaderden kimileri kötü bir yaşam yaşıyorlar. ama her ikiside şükür etmesi gerekir.
kismet : şans demek. birsey olacaksa olur olmayacaksa olmaz. bu sizin kısmetinizdir.

0

kader dediğimiz şey iki seçenektir. bir rabbim bize çizdiği kader vardır ,ama insanlar rabbimin çizdiği kaderden gitmiyor. zaten kendi çizdiği kaderde gidiyor rabbim de zaten her zaman diyor ki ben diyor kuluma diyor bu kaderi çizdim ama benim kulum bu kaderden gitmeyecek diyor benim kulum diyor daha çok diyor kötülük kötü şeyler yapacak diyor kader dediğimiz zaten bu kısmetse yani alın yazın da kim varsa zaten bunu rabbim biliyor onunla evleniyorsun nasip kısmet derler ya bir kişi yani 1000 kişi ister bir kişi alır bu kısmettir yani kaderdir insan alın yazısını her zaman aşarmış evlendirmiş ben zaten kadere de çok inanırım zaten imanın şartlarından bir tanesi kadere inanmak ama keşke isterdim ki rabbimin çizdiği kaderden gideyim yani hiç kötü alışkanlıklarım olmasını isterdim ama işte biz insanlar nedense kendi çizdiğimiz kaderden gidiyoruz öyle işte yani bana göre böyle ben anca böyle yorumlayabilirim gene de rabbime şükürler olsun yani sevdiğim insanla evlendim demek ki o benim kaderimmiş.

0

kader hakkımızda yazılmış çizgilerin yol ayrımlarını önceden bilinmeyerek yazılmıyarak iki seçenekten birini seçtiğimiz bir kavramdır. pek inancım yok kadere, iyi bir şey geliyor başına ve allah yüzüme güldü kaderimde bu yazılmış der sevince boğulursun şükredersin üstüne ama kötü olay yaşadın hayatın tepetaklak olmuş hakkını arayıp isyan etceğin yere kalkıp boynunu bükerek yaratıcı hakkımda bunu hayırlısını kılmış kısmetim bu der yine şükredersen buna kader denmez işte!.benim gibi bir çok insan da bu müslümanlıktan uzaklaşır giderek, bunun suçu da bizim insanlar. daha niçin dünyaya
geldiğini bilmeyen insanlar var, bunlar oldukça müslüman kalamayacağım gibi duruyor. bir kere de kalkıp diyin ki ulan ben ne günah işledim de bunları reva olarak görüyor yaratıcı? bunu sorun ya bir kere de olsa sorun, ne kaybedersiniz ki hem. terimlerin adam gibi manasını açıkladığını sanan ama hep yanlış sularda gezinen biri, üstüne üstlük ders vermeye kalkar. kendiniz yorumunuzu katarak ezberi bozarak şu soruyu yanıtlayın da merakım dinsin.