0

şeker hastalığı daha çok insülinin yükselmesiyle kandaki o yüzden oluşmaktadır daha çok.özellikle de çocuklarda küçüklükten itibaren sık görülen bir hastalıktır o yüzden çocuklarımızın her ay kontrollerini yaptırmalıyız küçükken yoksa daha sonra farkettiğinizde çok geç olabiliyor.bu hastalar genellikle şekerli gıdalar,çikolatalı gıdalardan uzak dururlar,yemezler bu gıdaları yoksa komaya girebilirler allah korusun.

0

şeker hastalığı aslına bir hormon bozukluğuna bağlı olarak gelişir. pankreas hormonunun insülin salgısı vücuttaki şeker seviyesini indirmeye çalışan bir salgıdır. insülin çalışmıyınca doğal olarak vücuttaki şeker yükselir. buda şeker hastalığına yol açar.

1

kandaki insülin seviyesinin yükselmesi ile ortaya çıkar. genelde genetik faktörler bu hastalığa neden olur, çok erken yaşlarda bile görülebilir bu yüzden. ayrıca yeme içme alışkanlıkları da şeker hastalığına davetiye çıkarır. katkı maddeli gıdalar tüketmek, zararlı alışkanlıklar şeker hastalığına ilerleyen dönemlerde neden olur.