0

bir yönden bakarsın avantajlı ama sürekli gelen zamlar ve kdv oranlarının biraz düşmesi lazım markete girmeye korkar olduk artık bir hafta önce aldığımız ürünü gelecek hafta aynı fiyata bulamıyoruz bu sistem zengin daha zengin fakir dahada fakir evet marketler tıklım tıklım olabilir ama ihtiyaç sonuçta ne yapsın insanlar kimisinin eli mahkum bazı fırsatçı aracı firmalar büyük avm şirketleri hep kendi ceplerini düşünmekten başka birşey düşünmüyorlar birazda vatandaşı düşünseler herkes mutlu huzurlu ve refah içinde yaşayacak herkes bal yoyebilsin herkes kaymak yiyebilsin et yiyebilsin bütün insanların bunlara ihtiyacı var sadece alım gücü yüksek insanlar faydalanmasın bu ürünlerden üzülüyorum bende orta halli bir ailenin bireyiyim benimde canım herşeyi çekiyor ama alamıyorum bir gün alsam ertesi gün sıkıntıya düşüyorum

1

insanların bir çoğu tepki verse de, avm'ler artık hayatımızda. ve ne dersek diyelim hepimizinde gidip alışverişimizi yaptığı ve zaman geçirdiği mekanlar. ben eğer cebimde param varsa avm'lere giderim dolaşmak için. alışveriş yapmayacaksam boş boş çok insanın yaptığı gibi asla gitmem.
ama her hafta bir kere, hatta geçen hafta tam 3 kere gittim. gitme nedenim ise cinemaximum sinemalarının avm'nin içinde olmasından ötürü. seyredeceğim 3 filmi izlemek için 3 değişik günde oradaydım. filmimi seyredip çıktım.
filmlerden çıktıktan sonra ki sinema yiyecek katında, mekanların doluluk oranlarını görünce, içimden hep dediğim, bu millet yemeğe neden buraya gelir. bir manzara yok ki keyif alasın. buralara vereceğin parayla evinde kendine ve ailene mükellef sofralar kurarsın oluyor.
ama insanların tercihleri tabii.
kapalı mekan olmasından ötürü, hava şartlarının müsait olmadığı günlerde insanların bir çok seçeneği oluyor buralardan alışveriş etmek için.
bazı emekli erkeklerde eşleri evden onları kovduğunda gelip kapalı ortamda sıcacık ortamda gezip dolaşıyorlar, ortak alanlarda oturup sağa sola bakıp zaman geçiriyorlar.
kısacası, sevilen yerler avm'ler, şehrimizde off ne çok var desek de, bir tane de olsa her birimiz yine oraya da zaman ayırırız.
bizler kendimize yalancıyız başta.

1

özellikle hafta sonu gidildiğinde, ne ekonomik kriz, ne de borçlu olan halkın inandırıcılığı kalmıyor. tıklım tıklım ve sürekli alışveriş halindeler. ben bir saatten fazla zaman geçirdiğimde fazlasıyla elektrik yüklenmiş hissediyorum kendimi.

avantajlı olduğu kadar dezavantajları da var.

0

ben gereksiz olarak düşünüyorum çünkü toplumu bencilleştiriyor.

0

gayet iyi birsey bankacilik islemlerini istediginiz saatte ve size en yakin yerde halledebiliyorsunuz.ulkemizin gelismesini gostermektedir bu tarz seyler.