0

@jackpayne insan gibi konuş, cevap verirsin vermessin zorla burda kafana silah tutmuyorum.illa benim de küfür etmem mı gerek? burda bir soru sordum, sorduğum sorudan daha berbat sorular gördüm ve bu yazdıkların soruma yakışmıyor!!..yok 32 plakalı ilimiz neresidir gibi saçma sapan sorular dolu hem de, altı üstü bir basit soru sormuşum manevi anlamda hissiyatını yazabilirdin ve herkes birbirine karşı saygı çerçevesinde olmalı yanlış mıyım değilim tabi ki.bir daha böyle bir şeye denk gelmek istemiyorum, sizin karşınızda hayvan yok!.

1

sigara dumanı, bir çeşit alerjendir. astım hastalarında nefes yollarını kapatır. astım krizlerine neden olur. kimisi yuvarlaklar çıkarır sigara dumanı ile.. kimi sigara dumanında hayallere dalar. şarkılar bile yazılmıştır sigaranın dumanı üzerine.. ve bu parçayı gerçekten de severim.
çok kişinin de sevdiği iki parça var aklımda olan biri şebnem ferah'ın şarkısında dediği gibi;
"iyi dostlar biriktirdim,
hepsi ailem oldu.
küçük bir aşk yetiştirdim,
düzene yenik düştü.." yaşanmışlıkları güzel anlatır sigara dumanını savururken..
çektiğin dumanın seni nerelere götürdüğü sana bağlı bir şey..
"sigaramın dumanına sarsam,
saklasam seni..
gitme, gitme gittiğin yerlerden dönülmez geri..
..."
iyi hoş da unutulmaması gereken de sigaranın zararlarını bilmek ve ona göre kullanmak..
akciğer kanserinin tetikleyicisi, koah, amfizem, kronik bronşit unutulmadan devam etmeli insan içmeye.. sağlığını düşünen de ya içmesin ya da azaltsın..
günümüzde elektronik sigaralar var. hatta ingiltere'de doktorlar sigara bağımlılarına daha az zararı var diye bu elektronik sigaraları reçete olarak satıyorlarmış. benim oğlumda ingiltere'ye gittikten sonra oradan getirdiği bu elektronik sigarayı içmeye başladı. nikotin oranı yok denecek kadar bir şeymiş. .ve buhar soluyor sadece... bembeyaz bir dumanı var..

0

birinci olarak; de birleşik olmalı.
ikinci olarak; da**ak mı geçiyorsun?