0

yani bütün herşey aldı başını gidiyor herşey çok pahalı ve bende bunlara kafa takıyorum. tek sorun bu değil ülkenin durumu hiç iyiye gitmiyor. bide atanamamaktan korkuyorum.

0

tabiki de bar herkes gibi maddi sorun var yasanilmaz bir halde

0

elbette sıkıntımız var.en başta maddi sıkıntımız var,havalar soğudu doğalgaz faturası yazın 20 liraydı şimdi oldu 250 -300 lira .maaş yetmiyor.emekli maaşından bahsediyorum.ülkede ortak sorunlarımız işsizlik, eflasyon, özel sorunlara girmiyorum.

0

tabii ki de çektiğim sıkıntılar var. yani sonuçta para yok ,pul yok, iş yok. mesela eşim çalışmıyor inşaat sektörü durmuş kuşadası'nda yani ne olacak hiç bilmiyorum.. allah büyüktür diyorum rabbim bir kapıyı kapatır bin kapıyı açar. yani beklemekten başka çarem yok herkes bu devirde sıkıntı çeker burası müslüman ülke olmasına rağmen gerçekten de anlamış değilim her şey zam geliyor çok zor olmuş yani ben ülkemi anlamıyorum. herşey para olmuş her şeye zam gelmiş geçinmek o kadar zor oldu ki insanlar yakında taş kaynatıp yiyecek o derece daha geçenlerde habere bir kadın çıktı. çocuğuma diyor ben diyor bugün diyor makarna yapıyorum diyor.. yani sanki bunu duymuyor mu devlet duyuyor ama işlerine gelmiyor. yani insanın artık mutluluğu bile paraya bağlı para olmadan hiçbir şekilde bir şey olmuyor ben eskiden paraya değer bile vermezdim sonuçta üstüne bir kağıt parçası ama şimdi öyle olmuyor maalesef ya öyle işte herkes sıkıntı çekiyor şu ülkede sıkıntısız insan yoktur.

0

maalesef var herkesin derdi ve sıkıntısı olduğu gibi maddi sorunlar son zamanlar da eşimin ailesi yüzünden eşimle aramın bozulması gibi. gerçi düzelir ama umarım çok yıpranmadan düzelir. bu kadar dikkat edip nasıl bu duruma geldik anlamış değilim ayrıca son ayıma girdim bir ay sonra anne olacağım allah'ın izniyle haliyle masraflar arttı. netice de ilk çocuk hiç hazırlığımız yok. almak durumundayız. evimiz ayrı ama yine de her şeye müdahale edilmesinden çok sıkıldım.

0

elbette var,dertsiz insan yoktur bana gore,herkesin derdi de kendine buyuktur,saygi da duyarim.dinlerim anlatirim da..:)

1

maddi sıkıntılar, kredi borçlarımız şükür ki ödeyebiliyoruz asla gecikme ve ödememe durumuna düşmeden, vaktinden evvel hatta her zaman ödüyoruz. krediler biterse maaşlarımızın tamamı bize kalacak demek. o zaman eşim ile benim emekli maaşlarımız.. maaşları bitiremeyiz bile. :)