0

hayır çok okuyan kişi çok bilgili değildir.sebebi ise çok okuyabilir fakat burdan neyi okuduğunu bilmeliyiz neyi okuduğunu bilebiliriz fakat nasıl okuduğunu bilemeyiz.gerçkten bilgiye doğaya bilime insana yararlı akılda kalıcı olarak okuyor ve okumayı seviyor ise bilgilidir.

0

aslında bu kisinin daha cok ne okuduğuna neyle uğraştığıyla daha çok ilgilidir. çünkü bir beden ögretmeni kendi dalıyla ilgili makale veya yazılar okursa çok daha faydalı olur onun için fakat edebiyat kitaplarının faydasını hice saymamak gerekir

0

çok okuyan bilgilidir ama ne okudugu ve ne anladığı okudugunu anlama kapasitesi önemli burda en önemlisi okudukça kendini geliştirebiliyomu bu çok önemli bir nokta araştırma yapması kendisinden daha bilgili olanlardan bilgi alması ve genç ise büyüklerinden hocalardan yardım alması gerekir bilgili olmak iyi bişeydir birşeyi bilmeden yorum yapmak yanlış olur doğru kitaplar doğru bilgilerden alınması gerekir gereksiz kitaplar okunarak gereksiz bilgi almak ve zaman kaybı olur

0

çok okuyan kişi evet bilgilidir. ancak bu durum ne okuduğuna da bağlıdır . ne okuyor kendini nasıl geliştiriyor eğitiyor ne yönde bilgiler sağlıyor kendine. bunların analiz edilmesi gerekir. insan sadece ilgilendiği alanlar da araştırma yapıyor olabilir vaya sığ kaldığı konu da bilgi edinmek isteyebilir. ya da herhangi bir konuya merakı ilgisi olan araştıran biri olabilir. insan bilgili olabilir ama bu bilgiler konularına göre değişir okuduğu kitaplara kitapların içeriklerine ilgi alanlarına sevdiği şeylere araştırdığı konulara göre değişir. insan her alan da bilgi sahibi olamaz her alan da her konuya vakıf da olamaz. olmaya çalışır bunun için çabalar ama dünya da o kadar çok şey var ki bütün bir hayatı ile uğraşsa bile bütün dünyaya ait bilgilere sahip olamaz. insan zamanla okudukça kendini geliştir yeni bilgiler öğrenir. ve eski bilgiler zihninden silinebilir. çünkü hafızanın hepsini kaydetme gibi bir durumu yoktur. yeni bilgiler öğrenir eskileri hakkında bilgi sahibidir ama kitap kadar bilgi sahibi olamaz. insan da kitap gibidir kendisi de başlı başına bir bilgidir aslında. bilgi edinmek ve öğrenmenin bir sınırı yoktur evet ama hayatımızın ve beynimizin sınırları olduğu için bunları ancak algılayabildiğimiz erişebildiğimiz ölçüde yaparız.

0

bence çok okuyan kişi tabiki bilgilidir.insan arastirir bakar bilgi dagarcıgını gelistirir.buda çok olumlu ve faydalidir.onun için baskalarinda bilgilendırmesi ve ilerde karsina çikacak şeyler için bilgi konusunda kendini hazır tutar.

0

çok okuyan kişi çok bilgili olabilir fakat bu bilgilerini icraate dökmediği sürece hiçbir anlamı yoktur. havada kalmış olur bilgileri. o yüzden ben çok gezenin daha donanımlı insanlar olduklarını düşünüyorum çünkü yaşayarak öğreniyorlar, bu da kalıcı bilgiyi sağlar.

0

çok okuyan birisi çok bilgili olamayabilir önemli olan okuduğumuzu ne derece anlamak örn birisi bir sayfa okur o sayfa ile bir kitap yazar ama bir kişi bir kitabı okur o kitaptan bir sayfa bile yazı yazamaz yani sonuç olarak okuduğumuzu anlamalı ve günlük hayatta uygulamaya çalışmlıyız

1

çok okuyan kişi bilgilidir evet ama insan yaşamı boyunca her an yeni bir bilgiyle karşı karşıya gelebilir. o yüzden çok bilir demek doğru değildir.

1

adı üstü çok okuyan illa bir şey bilir. hem kültürü iyi olur, konuşması iyi olur ve bilgi birikimli biri olur. bence okursan anlayarak bilgili olursun.

1

okumakla bilgi sahibi olmak her zaman doğru orantılı olmayabilir. kişinin ne okuduğunda da bağlıdır elbet bilgi sahibi olması. doğru kitap seçi i de okumak kadar önemlidir.

0

bence çok okuyan kişi aşırı bilgili bir kişi olmadığını düşünüyorum. bazı konularda kendini geliştirmiş olabilir. ama genel olarak gezen kişinin daha çok bilgili olduğunu düşünüyorum. okuyan kişi bazı konular hakkında kendini çok güzel ifade edebilecek şeyler söyleyebilir. ama gezen kişi de bunun kat ve kat fazlasını görebiliriz düşüncesindeyim.

0

hayır çok okuyan bilgili değildir çok gezen bilgilidir

0

bazı insanlar okuyunca böyle boş boş konuşabilir yani bence çok okuyan insan çok bilmiş insan değildir. her zaman çok gezen insan bilmiştir.