0

çünkü kendileri onlar gibi yapamamış kendini geliştirememiş. imkanları olsa bile umursamamış oldukları için herkesi kendileri gibi düşünüyorlar. bu insanlar genellikle haset ve kıskanç insanlardır. sürekli kendilerini överler ama başkalarının başarısını görünce de deliye dönerler. birçok insan buna tahammül etmekte zorlanabilir. bu tarz insanları görmezden geleceksin. çevremde benim kitaplarımla dalga geçen insanlar var en çok bu sinirimi bozuyordu ama daha sonra anladım ki kendilerinde olmayan şeyleri ben de görünce hasetliklerinden kıskanıyorlar.

0

insanlar eskiden cok kulturlu biriydi ve zambla kulturumuzu kaybettik ve zamanlada kultursuz olmaya baslicaz zaman gecdikce zaman bozuldukca ibsanlar nefsine uydukca kulturumuz bozulcak kultur bozulunca sevgi saygi komsuluk vb herseybozulcak

0

bu sorunun cevabı çok basit çünkü insanlarda ego yani benlik var ve buna bağlı da kıskançlık ve haset bu sebepten hiçbir zaman hiçbir alanda aşağıda olmak istemezler oysaki insan kendine dönse kendiyle barışık olsa ve hiç kimseyle yarışma sağ egosunu dinlemeyip vicdanını dinlese hem hiç böyle rahatsızlıklar hissetmez

0

bu tür rahatsızlıklar duyan insanlar huy olarak buna meyillidir.

0

çünkü bilgi düzeyi düşük insanların yanında kültürlü taklidi yapmak kolaydır ezberden iki üç cümle ile onlara çok bilmişlik taslayabilir. egosunu okşamasi için çevresinde bilgisiz kültürsüz insanlar toplamaya bayılırlar. fakat biri onlardan daha fazla şey biliyorsa, daha kültürlü çıkarsa bir kaç yanlış kulaktan dolma bilgilerini ve saçma hurafelerini çürütürse egolarina iyi gelmediği için o kişileri sevmezler. nerden mi biliyorum. çünkü ben bu sitede bu tarz insanlarla sık sık rast geliyorum. normal hayatımda da bu tarz şeyler yaşıyorum arada fakat burada çok sık karşılaşıyorum. özellikle bilgi içerikli sorular soran kişilerin altına yalnız su ayrımı yapmak lazım sürekli soru sormaya odaklı sürekli alıntı yaparak soru soran kişilerden bahsetmiyorum. sorduğu kadar cevap da veren, araştırarak soru soran kişilere yapılıyor bu saygısızlık hemde sık sık. içinde bende varım ne yazık ki bunların. adam akıllı soru soruyorum altına gelmiş yok bu soru saçma yok bu soru anlamsız bu soru yanlış sorulmuş hatta terbiyesizliği diz boyu olanlar soru üzerinden hakaret bile edebiliyor. herkes kendi kalitesini ortaya koyuyor deyip geçiyorum.

0

insanlar kendinden kültürlü ve bilgili insanları yanında barındırmak istemezler.çünkü egolu kendini bilmiş havaları o insanların yanında yerle bir olur.bu durumdan hoşlanmadıklarından dolayı yanlarında istemezler pek.

0

bizi çekemiyorlar o yüzden akıllı insana tahammülleri yok