0

dilekçe yazarken dikkat edilmesi gerekenler bellidir bir kompozisyon olmadığı için teknik uyulması gereken detayları vardır. bunları bilip yerine getirdiğinizde dilekçe hazırlanmış olur.

nasıl yazılacağının bilindiğini varsayarak sadece unutulmaması gerekenler olarak iyi bir kalem düzgün temiz bir yazı stilinden sonra, en başta hangi makama olduğu yani hitap, sonrasında dileğinizi uygun basit açık sade bir dille kısa belirtir kelimeler. söylemek istediğinizi bitirdiğinizde alta gelecek olanlar ad soyad imza asla unutulmamalıdır. tarih ise hazırlandıktan sonra vereceğiniz güne ait olmak üzere açık bırakıp o gün yazılabilir

0

dilekçe yazarken hangi kuruma yazılıyorsa onu en başa tükenmez kalemle yazmalıyız altına derdimizi veya isteğimizi anlatıp arz veya makamına göre rica ederiz daha sonra sağ alt köşeye tarih ve adımızı soyadımızı yazıp altına imzamızı atarız.

0

dilekçe yazmaya başlarken ortadan başlanır ve hangi kuruma yazacaksan oranin adi yazikir.örneğin bilmem ne mudurlugune diye başlanır ve altında devam edilir dilekçe yazacağımiz zaman sorunumuzun yada ne istediğimizi yaparız ve makamlara göre hangi makama göndereceğimiz önemlidir. ona göre arz ederim, gereğinin yapılmasını arz ederim rica ederim gibi seyler yazilir . sağ en üst köşeye tarih atılır. sol alt köşeye ise isim soy isim, imza ve adres yazılır.

1

dilekçe yazarken mutlaka yazının yerine felan dikkat etmelisin.yani baştan başlamamalısın ortadan yazıcaksın.sonra dilekçede kurşun kalem felan kullanmamalısın mutlaka resmi olduğu için tükenmez kalem kullanmalısın.dilekçede ad soyad ve imzan sağ altta olucak tarihini felanda sakın unutma.

1

arzuhalciye gidip yazdirabiliriz. sıkıntıya düşmeye gerek yok.