0

sınava hazırlanmak için tabi bir çok metodunuz olmalı. öncelikle olarak gireceğiniz sınavın önemi ve boyutunu ölçün ve buna göre bir çalışma metodu uygulayın. hangi sınava hangi konu hakkında hazırlanacaksınız. bu metodları belirledikten sonra en önemli şey bana göre çalışma ortamı ve çalışma ortamında ki konsantrasyonunuz. ne kadar konsantre olursanız ne kadar istekli olursanız ne kadar başarı endeksli olursanız o kadar başarılı olursunuz. örneğin bir matematik sınavınız var, matematik sınavına okuyarak çalışamazsınız, sürekli problem çözerek belki günde 100-200 problem çözerek matematiği pekiştirmeniz gerekmektedir, matematik de ki mantığı kavradıktan sonra ise zaten gerisi gelecektir, örneğin türkçe veya edebiyat sınavınız var bunlar tamamen ezbere odaklı dersler olduğu için ve o kadar konuyu bir anda ezberleme imkanınız olmadığından olabildiğince kodlamaya odaklı olun edebiyatta kodlama yaparak full çeken birçok insan tanıyorum mesela üniversite de vize sınavlarınız var bu sınavların en temel mantığı kesinlikle ama kesinlikle dersi derste anlamakta bitiyor lisede ki gibi gidip de hiçbirşey bilmediğiniz bir konu hakkında sınava 3 gün kala çalışarak geçmeye benzemez, üniversite de bunu yapabilme imkanınız malasef yok denecek kadar azdır bunun en temel sebebi hocaların ders işleyiş şekli ve akışının farklı olması her hocanın kendi özgü bir tarzı olması ve soracağı sınav sorularının hepsini derste defalarca kez anlatıyor olmaları, o yüzden gireceğin sınavın ne olduğunu önden belirleyip buna göre bir plan program yapmanız halinde başarılı olmanız kaçınılmazdır

0

çalıştığınız sınava bağlı eğer normal zamanlarda hemen olup biten sınavlarda konular bellidir zaten ama toplu çalışmak kalıcı öğrenmeyi sağlamaz bu yüzden çalışmak için öncelikle parça parça ve günlere bölerek çalışmak gerekmektedir. eğer üniversite sınavı, kpss gibi daha büyük sınavlara çalışmamız gerekiyorsa bunun için daha çok çalışmak gerekir. öncelikle kararlı olmak gerekir, kafaya koymak ve hedefi belirlemek gerekir. o hedefi çalışacağın yere as her baktığında motive ol. sınavlar için çalışan kişinin kesinlik genel uyarılmışlık haline dikkat etmelidir. bunun için de çalışma ortamı gerekmektedir. çalışma ortamında en önemli olan şey orası yeni, eski fark etmez orayı kendi odan haline getireceksin. bir düzen kuracaksın. cama direkt yapıştırmayacaksın masayı çünkü dışarısı dikkatini çeker. kitaplarını belirleyeceksin. eğer video dinleyeceksen bunları hazırlayacaksın. dershaneye gideceksen programını ona göre yapacaksın. mutlaka 5/10 dakikalık molalar koyacaksın. günlük ne yaptığını bir yer yazacaksın. her gün düzenli şekilde uyanacaksın.

1

eğer normal üniversiteki sınavlar ise 1 hafta önceden notlar hazır olunmalı ve çalışılmalıdır. ama normal kpss yada ales sınavı ise dershaneye gidilir, not yazılır, kitaptan çalışılır ve ya internetten videolar dinlenilir.

2

düzenli bir şekilde çalışırsanız olur. ve konu videoları dinleyebilirsiniz. not tutarak çalışabilirsiniz. eğer not tutarsanız çalıştığınız şeyleri daha çabuk kavrarsınız ve konular aklınızda daha kalıcı olur.