0

bırakmayı isteyecek ve bir anda bırakacaksınız

0

sigara da bildigim kadarıyla bağımlılık yapan etken nikotindir. eğer 1 ay boyunca hiç sigara içmezseniz 1 ayın sonunda artık işiniz daha kolaylaşacak neredeyse hiç sigaraya ihtiyaç duymayacaksınız. çünkü 1 ay içinde vücud nikotini tamamen vücuddan atar. fakat o bir ay sizin için çok zor geçecektir. fakat eger gercekten bırakmak istiyorsaniz 1 ay a dayanmaniz gerekir. ya da 2 ay

0

ilk olarak sizi sigara içmeye iten nedenin ne olduğunu oturup düşünmek lazım. genelde insanlar sigaraya stresten dolayı başlıyorlar. eğer strese neden olan durm ortadan kalkar ise sigarayı bırakmakta kolaylaşacaktır. e sigara ,nikotin bandları , nikotin sakızları kullanmakta etkili yöntemlerdendir. bunların yanında en önemlisi sigarayı bırakmak için irade sahibi olmak gerekir.

0

sigara insanlık için hiç iyi bir alışkanlık değildir. sigarayı bırakmak hiçte kolay değildir. onun için hemen bırakırım havasına kapılan çok kişi gördüm, bırakanlar bir elin parmaklarını geçmez. bunun nedeni nedir biliyor musunuz; biz milletçe sigara içmesini seviyoruz, çayın ve kahvenin yanında yazmasat olmaz. onun için sigara içmesinu sevmekten vazgeçmeliyiz. sigara içmeyi bırakmak için ilk önce şu olacak o kişide, irade olmasa olmaz. size sigara uzatan kişilere kıcaksınız. sigara için mekanlardan uzak duracaksınız, sigara satan bakkal yada market önününden geçmemmeye özen göstereceksiniz. sigara yerine başka işlerle meşgul olacaksınız. sigara içmek istiyorsa canınız bir sakız alıp çiğneyebilirsiniz. bir uzmeden yardım almak yine sigarayı bırakmanıza yardımcı olacaktır

0

sigarayı bırakmak için hiç birşeye gerek yok irade yeterlidir nefsine hakim olabiliyorsan herşey boş

0

bir kere sigarayı bırakmak yani sigara hiç içmenizi tavsiye ederim sigarayı bırakmak için de şöyle yöntemler vardır 171 attı sigara bırakma dedi galiba televizyonlarda falan reklamlarda gösteriyor 171 ararsanız size sigarayı bıraktırmaya söyleyebilirler bilmiyorum nasıl bıraktırılır ama yani illa vardır iyi bir yöntemleri ondan sonra abanın sigara içiyorsun mesela benim amcam var amcam çok sigara içiyor onun kızları var iki tane yine şey yapıyorlar kızları alıyorlar ssigaraya atıyorlar çöpe çakmagörünce atıyorlar camdan dışarı amcam hep sigarayı onlardan saklıyor başka mesaj sigarayı bırakmak için illa bir yöntem lazım değil yani kendi kendinizi de sigara bırakabilirsiniz yani sigara bir kere cebinize zarar benim babam da sigara içiyor günde 10 lira veriyor sigaraya ne haber ayda 300 lira para yapar yani 300 lira 10 ayda 3000 lira para yapar 12 ayda 3 bin 600 lira para yapar yani az para değil 3600 tl para bir memur maaşı diyebiliriz sonra mesela sigarayı bıraktığınız diyelim evden dışarı çıkmayın sigara istemesin canınız bol bol işte abur cubur in canının sigara çekmesi için ve sigara içenlerin yanında dolaşmayın benim tavsiyem bunlar.

0

yapilan arastirmalara gore sigara nikotin bagimligindan daha cok psikolojik bir bagimliliktir. mesela
telefonla konusurken
araba kullanirken
sinirlenince
icki icerken diyerek ornekleri cogaltabiliriz. simdi tum bunlari dusunun ve siz neler yaparken en cok sigara ictiginizi not edin. bunlari kafada halledebilirsen sigaradan da kurtulabilirsin.

0

sanırım hiç başlamamak en güzeli bunu söyleyerek başlamak güzel olur. bırakmanında cok zor olduğunu belirtmeliyim.

bırakmayı istemek tabii en önemlisi. ancak hem beyin olarak hem de vücut olarak buna hazır olmalıyız.

bırakmadan önce beslenme alışkanlığımızı düzene koymalıyız. çünkü bıraktıktan sonra ilk birkaç gün içerisinde dilimizdeki tat almaçları kendini yenilemeye başlayacak ve artık herşeyin lezzetini daha iyi almaya başlayacağız. tabii bu da daha fazla yemek anlamına gelecek. hem daha lezzetli gelmesi hem kendimizi boş kalmanın sıkıntısından kurtarmak için daha fazla yemek. belli bir süre sonra belirgin kilo artışı tekrar sigaraya başlamak için bahaneniz olabilir. onun için öncelkkli olarak bunu kontrol edin.

mümkün olduğunca sıkıntılı ortamlardan uzak durmaya çalışın. fiziksel istek sadece birkaç gün sonrası sizin kwndinizi hazırlamanız.

önce gerçekten istemek.

0

öncelikle iradeniz kuvvetli olmalı yani ben artık içmeyeceğim gibi laflar söyleyip kendiniz ile çelişebilirsiniz. ilk olarak sağlık açısından detaylandırmanız lazım yürürken sizi ne kadar etkiliyor. rahat uyku uyuyabiliyor musunuz. kendinizi enerjik hissediyor musunuz gibi. birde bunun maddi kısmı var ne günde kaç paket içtiğiniz ayda ne kadar ücret ödediğinizi düşünün. böylelikle sigaraya vereceğiniz ücretle kendinizi ödüllendirilebilir yada sevdiğiniz bir insanı mutlu edebilirsiniz. tavsiyelere gelecek olursak kendinizi olabildiğince meşgul edecek hobiler edinin. bol bol yürüyüş ve temiz hava alın. çabuk sinirlenebilirsiniz bu dönemde karşınızda ki insanlardan bu konuda anlayış bekleyin ve onlarlada paylaşın bu durumu. abur cubur a dadanmak yerine sağlıklı ufak tefek yiyeceklerle sigara isteğinizi dindirebilirsiniz. bu kısım çok önemli yoksa sigarayı bıraktıktan sonra kilo problemi baş gösterebilir :) savaşmaktan çekinmeyin sigarayı bıraktım diye sigara içilen ortamdan kaçmayın psikolojik olarak bilinç altınıza işler. sigara ikramlarında tedirgin cevap vermeyin bıraktığınızı karşı tarafada inandırın. kısacası iradeli olun, her türlü aktivitelere katılmaya çalışın spor egzersiz yürüyüş gibi. umarım bir gün isteğinize kavuşursunuz :)

0

sigarayı bırakmak için tek yapmamız gereken ona değer verdiğimiz halde onun bize zarar verdiğini anlamamızdır bunu anladığımızda göreceğiz ki bizim ona verdiğimiz para ve değer karşısında nankör insanlar gibi ve bize hiçbir yarari sağlayanmayacağı gibi bize zarar verdiğini gördüğümüzde sigarayı bırakabilirz

0

sigarayı bırakmak için öncelikle ev temizlenmeli,tüm tetikleyici maddeler ortadan kaldırılmalı,derin solunum uygulaması yapılmalı,bol bol su içilmeli,yeni kafa dağıtıcı hobiler edinilmeli ve en önemlisi düzenli olarak spor yapmaya başlanılmalı,ilerisinde kilo almamak için bol bol sebze ve meyve tüketilmelidir.

0

sigarayı bırakmak için önce beyinde bitirmek lazım.nikotin tabletleri var bunlar yardımcı olabilir.

0

bazı hastanelerde bunu için bölüm var bence gitmelisin

0

sigarayı bırakmak için sigara içilen ortamlardan uzak durulması gerekmektedir.canı sigara istediği an da aklını başka şeylerle meşgul etmelidir.