0

ne kadar sinirli olursam olayım yine de söylediklerimi aldığım kararları düşünerek yapmaya çalışıyorum. tabi bu her zaman mümkün olmuyor. bir de neden sinirlendiğimiz duruma da bağlı. çok aşırı bir şekilde kızdığım bir olay ise düşünmeden hareket edebiliyorum tabi.

0

ben kendimi bildim bileli sinirli olduğum anlarda cevap verdiysem ya da bişey yaptıysam sonrasında hep pişman olmuşumdur. ve kendime kızmışımdır. niye böyle yaptım diye çok üzülmüşümdür. insan sinrliyken bişey söylemekten ya da yapmaktan kaçınmalıdır. çünkü normalde söylemeyeceğimiz sözleri ve yapmayacağımız davranışları sinirle yapıp söyleyebiliriz. buda karşımızdaki insanın çok kurılmasına bize olan güveninin azalmasına neden olabilir. sonra sinirimiz geçiince bu sefer karşımızdaki küsüyor ne desek bize inanmıyor. zamanı tekrar geri getirip hiç bişey olmamış gibi davranamıyoruz. insan yaptıklarından utanıyor. kendine yakıştıramıyor. en azından şöyle yapmak gerekir, mesela çok sinirli olunca çıkıp dışarda hava alıp sinirimiz geçtikten sonra eve gelebiliriz. çünkü sinirimiz geçince daha sakin konuşabiliyoruz. karşımızdakini de daha iyi anlayabiliyoruz.

0

sinir hastasıyım ben, sinirlendiğim zaman gözüm hiçbir şey görmüyor ve çoğu zaman da anlık gelişen olaylar karşısında deliriyorum elimde olmayarak.sinirli bir anda sağlıklı karar alabilmiş olmamız için o anlar da yavaş yavaş sakinleşmek gerekiyor çünkü sağlıklı karar anca bu şekilde alınır, başka bir yol yordamla almak imkansız.sinirli anda insan çok büyük pişmanlık duyabilecek hareket tavırlarda bulunuyor maalesef, sağlıklı kararlar almak için kendimizle barışık olmamız gerekiyor.

0

ben sinirli olduğum zaman sağlıklı karar veremem bence kimse vermez. sinirlenmek insanı insanlıktan çıkaran bir duygudur.

0

sinirli dönemlerinde kimsenin sağlıklı karar verebileceğini düşünmüyorum. atalarımız boşuna dememiştir öfkeyle kalkan zararla oturur.

0

sinirli olduğumuz da saglikki kararlar alamayiz çünku o an o sinirle ne düşündüğümüzü bilemeyız sonra pişman olacağimiz kararlar alabiliriz.

0

ben maalesef sinirli olduğumda sağlıklı bir karar alamıyorum, çünkü ben aşırı sinirliyim öyle böyle değil yani kendime bile hakim olamıyorum, sinirlendiğimde yani sinirliyken ben yalnız kalsam da ay anca öyle iyi düşünebiliyorum öteki türlü yanımda birileri oldu mu ben daha çok sinir krizi geçiriyorum.