0

bir çok ceza evi tipi var bende yattığım için biliyorum. elimden geldiği kadar bilgi vermeye çalışacağım.

* çocuk ve gençlik ceza infaz kurumları: 12-18 yaş arasında ki çocukların suç işledikleri zaman yattıkları bir ceza evi tipidir. bende ceza evi sürecimi çocuk(sübyan) ceza evlerinde geçirdim.

* l1,l2 ceza evi tipleri: bu ceza evi tipleri genel olarak her suçluyu içinde barındırır. 18 yaşını geçen kişiler duruma göre ya l1 yada l2 tip ceza evlerine gönderilir. mesela 15 yaşında suç işlediniz ilk başta çocuk ceza evinde yatıyorsunuz. ardından 18 geçince l1,l2 tipi ceza evlerine gidiyorsunuz.

* f tipi ceza evleri: bu ceza evi tipi içinde ağır ve tehlikeli suçluları barındıran bir tip. mesela herkesin yakından tanıdıgı alaattin çakıcı ağır ve tehlikeli bir suçlu olduğu için f tipi ceza evinde infaz görmektedir. bu tip ceza evi en iyi derecede korunan ceza evi tipidir.

* kadın ceza evi tipi: tüm suçluların ve infaz koruma memurlarının(gardian) hepsinin kadın olduğu bir ceza evi tipidir. yani şuanda avlu dizisinde ki gibi erkeklerin olduğu bir yer digildir.

* e tipi ceza evleri: ben bunun hakkında pek bilgiye sahip diğilim aslında ama çocuk ceza evinde şevk gelen bir arkadaşım eskişehir e tipinden gelmişti ve bana anlatmıştı. burası tek tip yani kampüs olmayan ceza evlerimiş ve tehlikeli olduğunu söylemişti.

* açık ceza evi tipleri: suçlarının 10/1'lik bölümünü kapalı ceza evi tiplerinde geçiren suçlular kalan cezalarını açık ceza evlerinde geçirir. acık ceza evleri kapalıya göre çok daha rahattır. mesela istediğiniz zaman telefon açarsınız, kapalı göürş yerine hep acık görüş yaparsınız,çalışma sansınız var ve en önemlisi 3 ayda bir 1 hafta ev iznine cıkıyorsunuz.

benim bildiklerim ve aklıma gelenler bunlar. birde işçi koğuşları var ama bunlar ceza evi tipleri değil koğuş tiplerine girmekte. koğuş tipleride 4 bölümden oluşuyor.

1. adli suçlar: cinayet,hırsızlık,gasp,dolandırıcılık ve yaralama gibi suçlarının hepsini ve daha fazlasını içinde barındırır.

2. cinsel koğuşları: tecavüz, çocuk istismarı ve tüm cinsel sucları işleyen kişilerin yattığı koğuş tipidir. bu suçluların adli suclulardan korumak amaçlı özel olarak üretilmiştir.

3. terör koguşları: tüm terör sucluları, eylemcilerin yattığı ve adli,cinsel koğuşlarında yatanlardan korumak amaçlı üretilmiştir.

4. işçi koğuşları: ceza evinin yemek,temizlik,kantin gibi tüm ihtiyaclarını yapan sucluların yattığı koğuştur.

0

l, t, f, e, d, h, m, c, b, r, a1, a2, a3, tipi ayrıca kadın kapalı cezaevi, çocuk kapalı cezaevi gibi cezaevleri vardır.