1

baba evi her zaman en iyisidir, çünkü eş evine gittiğinizde sorumluluklar, mesuliyetler sırtınıza biner, ancak baba evinde bütün yük anne ve babanızdadır. evin tüm ihtiyaçlarını anne ve baba giderir, oysa eş evinde ihtiyaçlar eşinizde ve sizdedir.

0

bence koca evi baba evinden katbekat daha rahat eşim bana babamın karıştığı kadar karışmıyor elhamdülillah ben de zaten haddini bilen ne yapması gerektiğini bilen bir kadınım ayrıca sonuçta baba evindeyken aklınızda sürekli evlilik hayalleri oluyor ancak koca evine geldiğinizde o hayalleriniz gerçekleşmiş bir şekilde geliyorsunuz eşinizle iyi anlaşıyor sanız bu ev dünyadaki cennet sayıda bilebilir o yüzden ben cevabımı koca evinden yana kullanıyorum yani bunu aslında kocaeli'de denemek gerekiyor o ev sizin kendi eviniz oluyor sonuçta kendi mabediniz kadının en güzel yeri evidir bence.

0

bu soru her insana her kişiye göre değişebilir çok öznel bir soru olmuş çünkü bazı insanlar ailesine çok düşkün olurken bazı insanlar eşine çoluğuna çocuğuna daha düşkün olabilir çevremden örnek vermek gerekirse bir arkadaşım babası ve annesi ne çok düşkünüm çoğu zaman onların yanına giderdi ama bir diğer arkadaşımsa ailesinin pek sevmediği için cogu zaman çoluk çocuğuyla vakit geçirirdi ve ailesinin yanına pek gitmezdi bu yüzden her insana göre bu sorunun cevabı değişebilir bence ikisi de çok farklıdır eş eve daha rahat olduğunu düşünüyorum çünkü bir insanın en sevdiği kişiyle beraber olması hayatını beraber geçireceği biriyle bir evde yaşaması beraber olması her şeyden rahattır yani ben böyle düşünüyorum dediğim gibi çok farklı cevaplar da çıkabilir

0

bence her ikisinin de farklılıkları var. yani her insana göre değişebilir bu durum bazı insanlar eşleri ile beraber vakit geçirmeyi sever veya beraber birr yere gitmeyi tercih ederler. buda daha çok baba evinde daha otoriter bir tutum yaşadıkları için olabilir veya eş evinde tam tersi vardır hesap verme durumu kıskançlık gibi baba evinde daha rahat edipte eş evünde rahatsız olanlar da vardır illaki. yani bu kişiden kişiye değişkenlik gösterir. baba evi daha rahattır bana kalırsa çünkü evlendiğini zaman belki daha bakımlı dhaa iyi görünmek istersiniz halbuki baba evinde daha paspal olabiliyoruz.

0

tabii ki de bana göre baba evi daha rahat

0

bir erkek olarak baba evi tabikide ama eş evide rahattır belki daha tatmadım :)

0

ben erkek olarak esimi babasinin evinden kendi evime namus olarak getiriyorsam o benim helalimse benle yasiyorsa orasimi burasimi die bir soz konusu olay olmaz orayada gidebilir tabiki ama benim yanimdir asil olan yer vede mutlu etmek bizim ikimizin elinde olan birsey zaten bu.

0

eş evi diye bir kavram olmamalıdır bana göre. orası insanın kendi evidir aynı zamanda. evlenen bir insan bir sebeple anne babasının evine gittiğinde eskisi gibi rahat edemez. çünkü insanın kendi evi gibisi yoktur. ama evliliğini sürdürdüğü evi kendine ait hissetmiyorsa, kendini de o eve ait hissetmiyorsa çekilmez olur elbette. zor bir durumdur. ama o zaman da sorgulanması gereken şey o evliliğin ne kadar sağlıklı olup olmadığıdır.

0

bi laf vardır! benim annem her zaman söyler. baba evi bey evidir, el evi zindan evidir der. ama çok şükür ben evimde rahattım çünkü kendim evim eşimle beraber yaşıyorum, ailesiyle falan yaşamıyorum ailesiyle falan yaşadığında sorunlar çıkıyordu tabii ki de ama çok şükür artık öyle bir şey yok ama baba evinde daha rahattım en azından özgürdüm. insan evlenince kısıtlanıyor eşim de mesela beni çok kısıtladı yani eskisi gibi giyinemiyorum öyle yani.

1

ben kendi adıma baba evi derim ama evletlae için eş evi tabiki eğer mutlu ve huzurlu anlaştığını bir esin varsa eş evide aynısıdır

0

yanı ekli olmadığımdan buna cevap veremem ama ikiside kendi evi olduğu için ikiside rahattır

1

ikisi de ayrı bir rahat ama sanki baba evi bir tık daha önde.