1

üniversite okumadan asla psikolog olamazsın. çünkü artık meslek sahibi olmak o kadar zor olmuş ki 2 yıl üniversite okuyorsun boşta kalıyorsun yani bazen 4 yıl üniversite okuyan bile boşta kaldığı için hele üniversite okumadan meslek sahibi olmak günümüzde daha da çok zor zaten öyle bir şey de yoktur mutlaka senin üniversite okumak gerekir eğer öyle bir şey olsa herkes kendi alanına göre psikologia doktor ya da öğretmen olabilirdi yani mutlaka üniversitenin okuması gerekiyor.

0

maalesef ki üniversite okumadan psikolog olmuyor. ilk önce belli bir puanı psikolojiye edecek şekilde puanı alarak herhangi bir üniversitede 4 yıllık fakülte okuduktan sonra 2 yıllık yüksek lisans yapıp daha sonra klinik psikolog falan kendi alanındaki nerede çalışmak istiyorsa öyle o alana yönelir ve psikolog olur.benim bildiğim genellikle böyle psikolog böyle olmuyor arkadaşlarım çevremdeki insanlar psikoloji bölümünü okuyan insanlar genellikle böyle anlatıyor. psikoloji bölümü okuyup 4 yıllık daha sonra psikolog olabiliyorsunuz.okumadan maalesef ki psikolog olunmuyor kurslara falan gidilerek hiçbir yerde zaten kurs yok o yüzden de o bölümün puanlı yetecek kadar puanı alıp o üniversite 4 yıllık üniversite okumak şart.

0

psikoloji bölümünden mezun olmak şarttır. zaten diğer türlü kötüye kullanım olabilir, bilgisiz ve yeteneksiz, uzmanlığı olmayan kişiler bu işe el atıp para kazanmak isteyebilir. psikoloji bölümünü okuyanlar neden uğraşıyorlar ki o zaman değil mi? üstelik son yıllarda yüksek puanlarla girilebilen ve çok da kolay bitirilemeyen bir bölüm psikoloji...

0

olmaz maalesef. olsa ben de okumak isterdim. ama bu yaştan sonra uğraşamam. illa ki psikoloji bölümünü okumalisin.