0

üniversite okumadan çok para kazanılabilir mi?

üniversite okumamasına rağmen etrafınızda zengin olan kimseler var mı ?

9 cevap
0

üniversite okumaya gerek yok illaki çünkü üniversite okumadan da insanlar kendi işini kurarak daha fazla para kazanabilir. mesela en azından lisede bir çıraklık eğitime giderek zaten 4 sene seti çıraklık eğitim herhangi bir konuda mesela doğalgaz için artık çıraklık eğitim yerleri var doğalgaz yapan yerleri doğal gaz takan yerleri öyle kişilerin yanına giriyorlar staj yapıyorlar artık küçük yerlerde bile küçük ilçelerde bile var büyük ilçelerde zaten var büyük bir yerlerde yani.o yüzden öyle yerlere 4 sene boyunca lise de bu eğitimi alarak bir kişinin yanında böyle işleri doğalgaz yapan işlerini yanında kişilerin yanında çalışarak oradan belli bir eğitim görülerek hatta 6 sene görülerek daha sonra kendi işyerini açıp daha fazla para kazanılabilir çünkü en azından belli bir çevre yapmak daha iyidir önceden.yani demek istediğim illaki üniversite okuyanlar görüyoruz ki zaten çoğu cebi boş iş arama derdindeler zaten 4 yıllık dahi 2 yıllık dahi okuyanlar hiçbir şekilde kimse iş bulamıyorlar. o yüzden böyle lisede en azından insanlar kendini birazcık geliştirip veya bir kursa gidelim artık tıbbi sekreterlik kursları var ve farklı kurslar var gerçekten çok iyi artık güzellik merkezlerinde bilet çalışmak isteyenler için kurslar var yani bir sürü yerde kuaförlük her şey o yüzden o kurslara gidilip en azından belli bir süre 1 sene 2 sene kursa gidip daha sonra öyle o kişilerin yanında çalışarak staj yaparak daha sonra kendi işyerini açabilirler böylelikle kendileri daha fazla kazanır.gerçekten çok büyük para kazanıp gönder kendi işlerini yaparak en azından başkalarının himayesi altında çalışmamak daha iyi olur onlar için. eğer ki ayrılık birazcık senin değilse onların sermayesi ile belli bir birikim yaparak birazcık da kendiniz çalışarak bir yerlerde 2 veya 3 sene sonrabir lokanta açabilirsiniz veya bir işyeri açabilirsin herhangi bir konu hakkında mesela pastane açabilirsiniz yani bir sürü yer artık açılabilir böyle yerleri kendi dükkanını açarak buraya sermaye yapıp daha fazla para kazanabilirler. gerçekten insanlar sadece üniversite okumak olarak algılıyorlar ama benceliseden çıktığımızda bile insanlar bir yerde çalışarak daha fazla para kazanabilirler. tabii ki de bu kişiye bağlı eğer ki tembel bir kişi ise zaten hiçbir şekilde bir yerlerde tutunamaz para kazanamaz çalışkan olması gerekir insanın ilk önce kendisi.

0

üniversite okumakla alakası yok bence mesleğinde başarılı olan gayet iyi paralar kazanabilir.

0

para kazanmak için üniversite okumaya gerek yok. para kazanmak ticaret kafası olanlar daha kısa yoldan kazanabilirler.

0

orantılı bir şekilde gitmek gerekiyor bu durum için meslek sahibi olmakta gerekiyo

0

üniversite okumadim kısmet olmadı ama şuan gordugumz kadarı ile üniversite okuyan kişilerin hem cebi bos hemde is bulmuyorlar o kadar seneyi verip ortada kalıyorlar . keşke küçükken başka isler yapsaydilar en azında usta olurdu o iste

0

zengin insanlar okumaz. çok nadir. çünkü zengin insanlar zekidir. çalışkan insan ise okur. ama normal durumda bir geliri olur. yükselemez. bence okumayan insan daha çok zengin oluyor.

0

olmaz olur mu var tabiki.
universite oku yada okuma para yuksek kazanc hedefin varsa tek adres;ticaret.

0

evet tanıdığım kişiler var,zengin olmak için üniversite okumaya gerek yok yani üniversite okunmadan da zengin olunabilir.

0

sermayenin varsa herzaman ticarette para vardır. fakat yaratıcı bir işletme kurman gerekiyor.