0

nerede o günler , keşke olsa bazen çocukları otostop yaparak gittiklerini görüyoruz , paraları yokki böyle yapıyor.

0

otobuslerin ogrencilere ucretsiz olmasi onergesi meclise sunuldu, guzel birsey aslinda durumu olmayan ailelerin baska bir semtten baska bir semte giden cocuklari olabiliyor. her ne kadar 1.25 bassalar da o bile onlara külfet olabiliyor. bu durum suistimal edilir mi bilemem. ama soyle birsey yapılabilir. yine ogrenci karti cikarilsin ama yaslilarda nasil mavi kart olayi var icinde belli bir sayida ucretsiz binis hakki var. ogrencilerin de oyle bir ay icerisinde sadece okula gidis ve gelis icin gunluk otobus degistirmesine bagli olarak bir hak konulabilir. yoksa öbür türlü ogrenciler tarafindan bu durum suistimal edilebilir. arkadas grubuyla gezilebilecek yerlere kacabilirler okulu asip ta. nasilsa ogrenciyiz ucretsiz diyr

0

keşke öyle bir şey olsa ama ben otobüslere öğrencileri ücretsiz olarak bindireceklerine pek inanmıyorum. öyle bir şey olmaz diye düşünüyorum.

0

evet son zmanaalrda dile getirilen bir haber. meclise kimler tarafından sunuldu bu istek bilmiyorum ama benkabul edileceğine ihtimal bile vermiyorum. bu düşüncemin en güçlü sebebi ise toplu taşımayı en çok biz öğrenciler kullanıyoruz. bildiğim kadarıyla zaten pek para kazanılmıyor. birde öğrencilerden para alınmazsa hiç kazanılmaz. lâkin benim düşüncem şudur. mesela her öğrenci kendi okuluna göre giriş çıkış saatleri bildirilsin o saatler içerisinden öğrencilerden para alınmasın. bu saatler dışında para alınabilir. eğer bu şekilde meclise sunulursa bence kesin olarak kabul görür. biz bu devletin geleceğiyiz. bizede biraz yardım etsinler hep suriyelilere yardım var.

0

hiç zannetmiyorum kabul edileceğini. beş yüz lira veriyoruz daha ne yapalım der başkanımız hemen.

1

öğrencilere otobüsler tabikide ücretsiz olmaz.çünkü bu otobüslerin ve izbanların kazançlarının %50'si tabikide öğrenciler sayesinde geliyor.bir çok kişi okullarına izban ile gidiyor gençler sürekli gezme halindeler bu gezmelerini izban ve otobüsler sayesinde yerine getiriyor.yani para vermeden geçseler bu otobüs ve bir çok yerde ücretler düşer ve çok sıkıntı çekerler.yani ücretsiz olmasıda saçma olabilir saten.şu anda otobüslerin ve izbanların durumu çok iyi değil bence.ama ginede öğrenciler için birazda olsa o fiyatları yükseltmelidirler.şu anda ben izmir'de oturuyorum.okuluma izban ile gidip geliyorum.gayet sıkıntısız bir şekilde kullanıyorum.fakat ücretleri çok zam alıyor ve herhalde ginede alıcaktır.bu aralar çok sıkıntıyada gireceğini duydum.mesela 10 aralıkta grev yapıcaklarmış.bu grevden bir çok kişi sıkıntıya giricek otobüsler felan yakın olmayanlar çok sıkıntı çekicek.eskiden fiyatlarıda ucuzdu izbanın şu anda öğrenci olmamıza rağmen her hafta 20 tl felan izbana gidiyor kitap paraları felan derken fazla cebimize para atamıyoruz.mutlaka artık şu ücretlere düşme gelmelidir bence.yoksa çok kötü olucak ya öğrenciler açısından cidden bu ücretlerden çok şikayetçiyiz.inşallah düzelir eskisi gibi ucuz olur.

1

öğrencilere otobüs öğrenciler
için ücretsiz olacak diyorlar
önergeleri meclise sundular egerkabul edilirse ogrenciler
artik akbil derdinden kurtulacaklar ücretsiz binecekler
ama sanmıyorum çünkü belediyelerin isine gelmez cunku cok cimriler