0

yakın bir zamanda yani 31 martta olan yerel seçimlerde oy kazanabilmek için bence belediyeler indirime gidecektir faka bu belli bir süre için olucak bence yani aslında tamamen ucuz veya ücretsiz olsa çok iyi olur

0

açıkçası buna ihtimal bile vermeyen bir üniversite öğrencisiyim. okuduğum şehir de öğrencilerin oturduğu alanlarda yapılar küçücük ve işlevsiz olmasına rağmen en lüks semtinin iki katına kiralıyorlar ve kiralarken öğrenci olup olmadığını sorup bunu yapıyorlar. çok ucuzmuş gibi kaç kişi kalacaksınız kişi başı hesabı yapıp çok ucuza geldiğini iddia ediyorlar ve sorunca kendi çocukları olduğunu söylüyorlar. sanki öğrenci olunca para kazandığınızı düşünen bu insanlar alışveriş yaparken de aynı tutumu sergiliyorlar. bu yüzden alışveriş merkezlerine fiyatı ülke de sabit olan yerlerden alışveriş yapıyorum.

0

aslinda guzel olabilir boyle birsey... ama suistimal edilme orani yusek olabilir... gunluk okula gidip gelirken bastigi kadsr ucretsiz basim hakki taninirsa ve okul giris cikis saatlerine gore ayarlanirsa bu ucretaiz basim o zaman daha iyi olabilir. hem ogrencilerin okuldan kacip baska yerlere gitmesi, gezmesi onlenmis olur.

0

böyle bir uygulama güzel olabilir düşünce itibarıyla fakat uygulaması pek mümkün gözükmüyor.çünkü ülkemizde malum genç nüfus bir hayli fazla bu yüzden bu tarz bir uygulamanın toplu taşıma konusunda sıkıntılar yol açacağı aşikârdır. ayrıca böyle bir uygulamanın suistimal edilme olasılığı da bir hayli yüksek gözüküyor ben her ne kadar gençlerimize güvensemde.

0

şu dönemde secim ya indirim olur belki otobüslerde ama asla bedava olmaz zaten hiç olmadıda ülkemizde ayrıca tabiki secimden sonra yaparsalarki indirim sonrasinda gene fiyat artar bence hani bu hükümet o yüzden hiç ama hiç güven vermiyor.o yüzden bu ülkede sadece otobuslerin ögrencilere bedava olması deıl bazı seylerinde indırim olmasi gerekir ama zor bir islem bu.

0

eğer öyle olursa burda herkesin önünde and içerimki toplu taşıma aracında yaşamaya başlarım şöförlerle ilişki yaşar yolcularla akraba ölürüm en büyük beşiktaş diyerek otobüse bayraklar asarım sıcak su ihtiyacımı gidermek için gün ısı takarım izin vermezlerse soğuk suyla duş alırım diyerek mesajını noktalamış

0

bu ülkede en çok soyulan kisi damattır ikinci sırada öğrenci milleti gelir. her gelen bir tekme vurur. öğrenciysen kira daha fazla ödersin, markette alınanlar bile öğrenciye daha pahalıdır. 65 yaş üstü insanlar evden dışarı çıkmazlar düşüncesiyle onlara bedava yapılmıştır ve toplu taşımaları bu yüzden 1 kilometre gitmek için bile işgal edecekleri akıllara gelmemiştir. öğrenciyi bu kadar ezmeye meraklıyken insanlar bir de bu ekonomik krizde toplu taşımanın ücretsiz olması ancak bir mucize sonucu gerçekleşir.

0

getirilmez bence ve getirilmemesi de daha mantıklı olur. yalnızca özel durumu olanlar kanıtla beraber belki olabilir ama bence getirilmesi saçma olur.

2

bence gelmeli… nasıl 65 yaş ve üzeri insanlara yaşlılık kartı oluyorsa öğrenciler içinde ücretsiz kartlar çıkarılabilir. çünkü farklı bir ilçeye gitmese bile öğrencinin okuduğu okul ilçenin öbür ucunda öğrencinin oturduğu ev öbür uçta olabiliyor. ve yürüyerek gitse baya zaman alan okullar olabiliyor. bu da öğrencinin otobüse ya da minibüse binmesini gerektirebiliyor. ve otobüslerin öğrencilere ücretsiz olmasında şöyle bir uygulamaya geçilebilir. öğrencilerin gittiği okula kaç otobüsle gidiyorsa o gün kartına o kadar basım yapabilecek ücretsiz basım yüklenmeli diyorum… sadece haftaiçi, okulların açık olduğu zaman… onun dışında haftasonları ya da resmi tatillerde yine şuanki gibi 1.25 tl çekilmeli kartlarından. yoksa bu durum tamamen ücretsiz olursa aileleri tarafından suiistimal edilebilecek bir durum çünkü… sen bu durakta bekle ben ilerideki durağa giderim diyebilir karttan basım yaptırabilir. ya da haftasonları yine o öğrencinin kartı alınıp ailesi tarafından kullanılabilme ihtimali var. o yüzden belli bir limit olabilir yaşlılara verilen kartlar gibi.. mavi karttı galiba istanbul’daki adı ya da kartlarına günlük bastıkları kadar yansıyacak. o da haftaiçi. yoksa çok suistimal edilir bu ücretsiz otobüs meselesi…

2

valla kardeşim zam gelmesse iyi.:)bizim ülkede çoğunlukla ücretsiz degil zam geldi oluyor:)