0

içgüveyi olarak biliyorum ama bence erkek için çok onur kırıcı bişi olduğunu düşünüyorum

0

bildiğim kadarıyla damadın eşinin ailesiyle oturmasına içgüveysi denilir

0

geçmişten gelen bir gelenek gibi görünen gelin gelen kızın kayınvalide ve kayınpeder ile oturması ve annesi babası olmayan damadın gelinin anne ve babasının evine yerleşmesi olayı geçmişten beri süregelen güzel bir uygulama. iki uygulamanında olumlu ve olumsuz pek çok yanı bulunmaktadır. gelinin kayınpederi ile birlikte oturması olayı neşe şen şakrak bir ortam, aile duygusunun varlığını sürdürmesi, birbirine destek olunması her türlü sorunda, gelin ve damadın aile birliği açısından tecrübe kazanması amacıyla varlığını sürdürmesi güzel bir uygulamanın olumlu yönleridir. olumsuz yönleri ise her türlü şeye laf söz çıkması en ufak bir soruna bile aile bireylerinin müdahil olması, gelin ve damadın özel bir zaman geçirmesi için gerekli olan yalnız ve özel ortamın yok olması olumsuz yönleridir. damadın gelinin anne ve babasının evine yerleşmesi durumu ise içgüveyi olarak adlandırılır. bunun da olumlu ve olumsuz yönleri bulunmaktadır. olumlu yanları damadın aile bireylerinin eksikliğini yaşamasının önüne geçilir.

0

evlenen kızın ailesi ile oturan erkeğe hanım evladı denir bir de iç iç güveyi denir gerçekten hangi kız evlenip de ailesiyle birlikte oturmak ister zannetmiyorum kimse istemez.

0

bana göre kılıbıkıtr abi bi kere ortaya kuyucak yumruğunu kendi evine çıkacak bu adkar

0

evlendiği kızın ailesi ile oturan erkeğe iç güveysi denir bu durum bence çok olumsuz bir durumdur her iki taraf içinde geçerlidir erkeğin ailesinin yanında oturan kız için de durum sıkıntılıdır çünkü mutlaka aynı evde sıkıntılar çıkabiliyor başta ne kadar iyi olursanız olun birşeyler mutlaka sizinde gözünüze batabiliyor onlarında zorunlu kalmadıkça tercih edilmemelidir.

0

bizim oralarda içgüveysi deniyor ama heryerde aynımıdıe orayı bilmiyorum

0

bu damat türüne verilen ad iç güvesi olmuştur.

0

evlendiği kızın ailesi ile birlikte oturan damada iç güveyi denir.

0

evlendigi kizin ailseyle yasayan damada ic guveysi denir

0

evlendiği adamın ailesi oturan adama iç güvesi denir

0

eşinin ailesiyle yaşayan erkeğe iç guveysi deniliyor. ama günümüzde gelin bile kaynanası ile yasamzken erkegin iç guveysi olduğu durumlar çok nadirdir diye dusunuyorum

0

evlendiğiniz kızın ailesiyle aynı evi paylaşan damata iç güveyi denir. ama günümüzde bunun pek de fazla yaşandığını sanmıyorum.

0

evlendiği kızın ailesiyle oturan damada iç güveysi deniliyor bildiğim kadarıyla ama şu an çok nadir yani %5 diyebilirim öyle erkek yoktur kızın ailesiyle yaşayan şahsen benim eşim kabul etmedi.