0

her yerde her zaman her an konusacak, cekiştirecek birirlerini bulurlar. sürekli birilerinin açıklarını ararlar. iyide olsa kötüde olsa her zman kıskanarak anlatırlar, başkalarına yayma,yetiştirme çabalarındalardır. konusacak konu asla bitmez.

0

kişinin arkasından konuşurlar.genellikle kötü amaçlı eleştiri iceriklidir.ama iyi dedikodu da vardır.ipin ucu olmayan bir olaya kadar gidebilmektedir.ağızdan ağıza farklı iletilir ve kötü bir davranıştır.

0

boş insanlar olmaları ve kendi kötü taraflarının çok olduğu için bunları kapatmaya çalıştıkları için dedikodu yaparlar

0

dedikoducu insanlar her zaman cok konuşmayı seven insanlardir. konuşmalari hep boştur . hep fitne fesad dolu bir insandir. bu tur insanlara güvenmemek gerekir. daha doğrusu bu tür insanlarin dedikleri şeyleri kafaniza takmayın . dinliyormuş gibi yapin ama dinlemeyin. ben her zaman oyle yapıyorum. eger oyle bir insan ile karsilasirsam. bana ne derlerse he he diyip geçiyorum. neden bilmem ama bu tur insanlar acayip insanlardir. bu tur insanlara laf anlatmak hic kolay değildir . ben anlatmam. zaten işine gelen şeyleri duyarlar onlar. diğerlerini umursamazlar bile . bende hiç anlatma gereği duymam. ne halleri varsa görsün. dedikodu yapan insan büyük günaha girerler. ne yaparsa yapsin hep bir kötülük vardir içinde. dedikodu kötü bir şeydir. diger insanin duyduğu şeye inanmasi sonucu kötü şeyler olabilir. benim kendı şahsi düşüncelerim bunlar bana katılan insanlar da vardir bana katılmayan insanlarda vardir. herkesin düşüncesine de saygı duyarım.