1

kedi sahiplenirken onun evinizin içinde bir canlı olduğunu unutmadan, bıkmayacaksanız ve ondan vazgeçmeyecekseniz sahiplenmeniz gerekir. şevkat ve sevgi ve de ilgi göstermeniz. onun bakımı için veteriner kontrollerini aksatmamanız lazım. yedikleri, içtikleri.. tuvalet eğitimi. sizi çok uğraştırmayacaktır. evinizin eski düzeninin kalmayacağını bilerek sahiplenmeniz gerekir. koltuklarınız, perdeleriniz onun tırmalamaları sonucu eskisi gibi kalmayacaktır. tüy dökmeyen kedi olmaz.. yine koltuklarınız, giysileriniz tüy içinde kalacaktır. bunları bilip sahiplenmek gerekir.
kızım ve oğlum bir gözü olmayan bembeyaz bir ankara kedisi sahiplendiler. sokaktan.. 1,5 aylıktı. neredeyse senesi olacak aralık ayında.. çok seviliyor.. geçen haftalar içerisinde dişi kedi olduğu için kısırlaştırıldı. 650 lira kısırlaştırma parası verdiler. aşıları, bakımı gözü için her ay veterinere gidiyor. mamaları şimdi kısırlaştırılan kedilere verilenlerle değiştirildi. en iyilerinden alınıyor. kumu da en iyisindenmiş. kısaca pahalı bir zevk bence.. luna koydular adını. luna ile kedilere alışsam da ben kendi evimde asla kedi istemem.. tüy dökmese isterim de.. o tüylerle uğraşamam.. :((

1

kedinin sağlık durumuna dikkat etmek lazım. isal mi değil mi iyice kontrol etmek lazım. huylarını bilmek lazım. mesela saldırgan mı? yoksa evcil ve oyuncu bir kedi mi ? bunları bilmek lazım.